Spojte se s námi


Hokej

Tipsport extraliga: Vítkovice napravily hrůzný debakl výhrou, Sparta si s chutí zastřílela

Neděle byla ve znamení dalšího kola Tipsport extraligy. Vítkovice přijely do Mladé Boleslavi se silnou motivací napravit hrůzný debakl z minulého kola od Českých Budějovic.

Publikováno

dne

Neděle byla ve znamení dalšího kola Tipsport extraligy. Vítkovice přijely do Mladé Boleslavi se silnou motivací napravit hrůzný debakl z minulého kola od Českých Budějovic. Reparát vyšel na jedničku. To pražská Sparta chtěla v domácím prostředí napravit předchozí nezdar proti Olomouci.

Zdroj: hcmotor.cz

Opět se ale potvrdilo, že je každý zápas jiný. Sparta si s chutí zastřílela a vyprovodila Olomouc debaklem 7:1. Brankové hody přinesl duel Pardubic s Třincem. Jak dopadly ostatní zápasy dnešního kola?

Karlovy Vary – Plzeň 1:0

Sparta Praha – Olomouc 7:1

Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4

Pardubice – Třinec 7:6pp

Kometa Brno – Zlín 5:3

České Budějovice – Liberec 2:3sn

Hradec Králové – Litvínov 4:1

Západočeské derby mezi Vary a Plzní rozhodla jediná branka. Na konci první třetiny se o ni postaral karlovarský Tomáš Vondráček. V dresu Plzně dnes vyšel na prázdno jak Milan Gulaš, tak i Tomáš Mertl. Velkou zásluhu na tom měl Filip Novotný, který si připsal čisté konto a Energetici tak mohli slavit cennou výhru.

Sparta chtěla odčinit včerejší prohru na ledě Olomouce. Měla k tomu jedinečnou příležitost, doma se totiž utkala se stejným soupeřem. Hanáci v dnešním utkání působili bezradně a rozjetá Sparta, s Vladimírem Sobotkou v sestavě, získala 3 body za vysokou výhru 7:1.

Mladá Boleslav a Vítkovice. Tento zápas budil velkou pozornost, a to ze dvou důvodů. Vítkovice v minulém kole utrpěly na domácím ledě největší debakl za posledních několik let, což chtěly odčinit. Musely ale bojovat s jednou nepříjemnou statistikou.

V Mladé Boleslavi nevyhrály více než 2 roky. Poslední výhra Vítkovic v městě automobilů se datuje do září 2018. Do zápasu Vítkovice vlétly a postupně si vybojovali náskok 3 branek. Domácí Bruslaři se ale nevzdali a dokázali snížit až na kontaktní gól. Vítkovice ale zápas pečetily do prázdné branky, 2 góly si připsal vítkovický Dominik Lakatoš.

Pardubice vstoupili do tohoto kola i s novým trenérským štábem. Na pozici hlavního trenéra vedl Pardubice proti Třinci Richard Král. Dlouho to nevypadalo na úspěšnou premiéru nového kouče Dynama, ale nakonec přišla.

Oceláři se mohli dostat do čela tabulky, ještě před třetí třetinou vedli 6:3, ale ani tento náskok jim nestačil. Pardubice dokázaly srovnat a v prodloužení rozhodnout. Vítěznou branku si připsal Marek Ďaloga, pro kterého to byl 100. zápas v dresy Dynama. Touto výhrou se odpoutalo Dynamo z poslední příčky tabulky, kam odsunulo České Budějovice.

Právě České Budějovice chtěly přidat další body. Motor dokázal držet krok s Libercem po celé utkání a za stavu 2:2 musely přijít na řadu až samostatné nájezdy. Jediný úspěšným exekutorem byl Adam Musil, který ve čtvrté sérii vystřelil Bílým Tygrům 2 body. Motor ale i tak dokázal po vysoké výhře ve Vítkovicích obrat i vítěze loňské základní části.

Stejně jako pardubické Dynamo, i brněnská Kometa nezažívá žádný snový start. Libor Zábranský musel změnit složení trenérského štábu a impuls vyšel. Kometa Brno dokázala na domácím ledě v DRFG aréně srazit Zlín a vyhrála, i díky dvěma brankám Petera Muellera, 5:4.

Nejpozději se začalo hrát v Hradci Králové, kam zamířil Litvínov. Hradec začal zápas jako z říše snů, když se již v 1. minutě trefil Filip Hronek. Po první třetině vedl Mountfield 3:0. Ve druhé třetině ještě dokázal své vedení navýšit a s přehledem si tak dokráčel pro výhru za 3 body.

Tým kola: Pardubické Dynamo dokázalo otočit duel se silnými Oceláři a odlepit se ze dna tabulky

Týmem kola nemůže být nikdo jiný než Pardubice. Dynamo prohrávalo i s novým trenérským štábem po dvou třetinách 3:6 a v tu chvíli by si na ně nevsadil nikdo ani korunu. Dynamo ale dokázalo pod vedením srdcařů zápas srovnat a v prodloužení vyhrát.

Parádní tečkou navíc byla vítězná branka Marka Ďalogy, který rozhodl jakoby symbolicky ve svém 100. zápase za Pardubice. Pro tým z města perníků to může být skvělý impuls do dalších zápasů.

Zdroj: Tipsport extraliga, hokej.cz, onlajny.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.