Spojte se s námi


Hokej

Extraliga v kostce: Bílý Tygr Šmíd je na ledě! Motor zřejmě přijde o část rozpočtu, ve Vítkovicích už se těší na hokej

Okurková sezona směle pokračuje dál. Nevidíme v ní sice žádné krásné góly, navíc nejfrekventovanější období pro přesuny hráčů už je minulostí. Tu a tam však ještě pro nějakou tu posilu místo v sestavě je.

Publikováno

dne

Okurková sezona směle pokračuje dál. Nevidíme v ní sice žádné krásné góly, navíc nejfrekventovanější období pro přesuny hráčů už je minulostí. Tu a tam však ještě pro nějakou tu posilu místo v sestavě je. A když už to vypadá, že máte vystaráno, dá vám hlavní partner sbohem. I taková je v kostce letní Tipsport Extraliga.

  • Na led už vletěli taky Liberečtí Bílí Tygři. Úřadující vicemistr se hlásí takřka v kompletní sestavě, včetně všech posil. Nechyběla ani nejčerstvější posila do obrany T.J. Melancon. V přípravě ale nechybí ani zkušený Ladislav Šmíd, který loni stihl odehrát pouhých 26 zápasů. „Prakticky od play-off jsem si nefoukl do píšťalky, chybělo mi to,“ usmíval se trenér Patrik Augusta pro klubový web. Na Twitteru Tygrů ještě uvedl, že se klub stále ohlíží po jednom TOP útočníkovi.
  • Do velkých problémů se může dostat Motor České Budějovice. Deník Sport přispěchal ve čtvrtek s informací, že generální partner klubu Madeta se rozhodl ukončit dlouholetou spolupráci s jihočeským klubem. Pro Motor je to samozřejmě nepříjemná situace, jelikož v létě na trhu zrovna nešetřil. Loni Madeta zasponzorovala extraligového nováčka zhruba sedmi miliony korun. Více se o tomto tématu věnujeme v samostatném článku.
  • Už i Vítkovice oficiálně lákají své diváky na hokej! V období od 3. do 31. srpna sehraje A-tým HC Vítkovice Ridera celkem 5 přípravných utkání na domácím ledě Ostravar Arény. Klub na svém webu informuje fanoušky především o protiepidemiologických opatření. Nedávno o podmínkách informovala Sparta.
  • Nějaké rozdíly se však přece jen najdou. Fanoušci nebudou nutně potřebovat mít fyzicky negativní test u sebe, bude jim stačit čestné prohlášení, alespoň dokud to vláda zase nevymyslí jinak. Maximální divácká kapacita se bude řídit závaznými opatřeními aktuálně platnými v den utkání (aktuálně max. 2 000 diváků).
  • V moderní době hokeje je běžným zvykem, že si gólmani nechávají před každou sezonou vyšperkovat zbrusu novou masku. To je případ například pardubického Milana Kloučka. Brankář Dynama je s výsledkem spokojený: „Doufám, že se bude fanouškům líbit a uvidí ji konečně naživo z tribun.
  • Svůj klenot do brankoviště představila svým fanouškům taky slovenská opora Olomouce Branislav Konrád. Byli to právě fanoušci, kteří mu podobu nové masky navrhli. Vítězem se stal David Suchý, který se navrhováním masek věnuje už déle. „Určitě to potěšilo. Braňa beru jako jednoho z top brankařů v lize, takže jsem rád, že si vybral můj návrh,“ uvedl vítěz soutěže. Konrád přiznal, že finální návrh zřejmě ještě projde kosmetickou úpravou. Na novou sezonu by však měla být maska hotová.
  • Na prosincovém Winter Hockey Games ve Špindlerově Mlýnu se představí celkem čtyři extraligové kluby: Kladno, Pardubice, Sparta a Mountfield HK. Uvedli to zástupci akce pod hlavičkou D+D Real na středeční tiskové konferenci. Mimo extraligu potrvá akce pět dní a každý den se mohou diváci těšit na zajímavý hokejový program.

Zdroj: Tipsport Extraliga

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.