Spojte se s námi


Liga mistrů

Barcelona postoupila z 1. místa ve skupině už potřinácté a Messi má za sebou 700. start za klub

Publikováno

dne

Díky triumfu 3:1 na Borussiou Dortmund se katalánská Barcelona dostala znovu do jarní části Ligy mistrů UEFA, a to jako vítěz své skupiny, což se jí v historii podařilo již třináctkrát. Velkou měrou se na tom podílel Lionel Messi, jenž zaznamenal 700. utkání v modro-bordových barvách.

Lionel Messi, Raphaël Guerreiro
Zdroj: fcbarcelona.com

Barcelona si po středečním vítězství upevnila vedoucí pozici v tabulce a i přes výhru Interu na Slavii už nemůže být přeskočena. Právě na milánský celek, s nímž se střetne v prosinci v posledním skupinovém mači, má náskok čtyř bodů a tak už nyní ve skupině F jde pouze o to, kdo ji do vyřazovací fáze startující v únoru 2020 doprovodí – zdali Nerazurri nebo BVB.

Pomyslného „Černého Petra“ vyfasovali fotbalisté Slavie Praha, kteří s jedním bodem okupují poslední příčku tabulky a na sedmibodové soupeře před sebou už se nemohou dotáhnout. Nedostanou se ani do Evropské ligy, ve které se parádně prezentovali na jaře letošního roku a nakonec tedy dle očekávání končí už před branami playoff k nelibosti českých příznivců.

Áčku Barcelony se tak v pohárové Evropě daří, což se nedá říct o juniorce téhož klubu. Ta v mládežnické lize v replice skupiny, ve které hráli jejich starší kolegové, totálně vyhořeli a už teď je jasné, že skončí poslední. První tři celky mají shodně po devíti bodech, FCB za venkovní výhru se Slavií pouhé tři. Ve všech zbylých zápasech mladíci do devatenácti let prohráli.

Svěřenci Ernesta Valverdeho se naopak už nyní mohou těšit na fakt, že odvetu osmifinále odehrají na Camp Nou a vyhnou se gigantům jako Paris Saint-Germain, Bayern Mnichov, Manchester City a Juventus. Mezi týmy na druhých místech má jistý postup pouze Tottenham Hotspur – nově pod taktovkou ex-barcelonisty Josého Mourinha. Los proběhne 16. prosince.

Messi se dotahuje na Xaviho

Lví podíl na výhře 3:1 nad německým mančaftem měl hlavně Lionel Messi, pro kterého to byl zápas s pořadovým číslem 700 za Barcu. Detailní rozpis jeho statistik jsme vám přinesli včera a tak doplňme, že poslední stovku zakončil s rovnými devadesáti brankami a čtyřiceti asistencemi. Včera odcházel z placu s kanadským bodováním 1+2 a celkem dal 613 gólů a na 239 nahrál.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.