Spojte se s námi


Blog

Spartě se opět vzdaluje zisk ligového titulu. Kdy na Letné překročí svůj vlastní stín?

Publikováno

dne

Fotbalisté pražské Sparty prohráli na domácí půdě se Slavií 0:3 a na první místo ligové tabulky již ztrácí nejúspěšnější český celek propastných dvanáct bodů. Zisk dalšího mistrovského titulu se tak zřejmě bude muset odložit minimálně na další sezónu.

Fotbalistům pražské Sparty se v letošní sezóně zatím ani herně, ani výsledkově vůbec nedaří, což také dokazuje pohled na ligovou tabulku, kde Spartě patří sedmé místo. Letenští v letošní sezóně v deseti ligových utkání pouze čtyřikrát vyhráli, dvakrát remizovali a čtyřikrát prohráli. Malou útěchou pro fanoušky Sparty může být snad pouze aktivní skóre 18:17.

Spartu v posledních sezónách trápí především to, že nedokáže navazovat a potvrzovat na své povedené výkony a výsledky v předchozích zápasech, což se opět v letošní sezóně již několikrát potvrdilo. Hned ve druhém kole Sparta porazila Jablonec 2:0, ale v dalším kole v Budějovicích remizovala 2:2.

V dalším kole pak doma porazila Příbram 3:0, avšak v Boleslavi opět ztratila, když na jejím hřišti prohrála 4:3. Po této porážce se letenští doma opět oklepali a porazili Baník 2:0, ale v dalších dvou kolech na hřištích soupěřů opět ztratili body. A stejná situace nastala také před porážkou Sparty v derby, kdy v předchozím zápase Pražané sice vyhráli ve Zlíně 2:0, nicméně v dalším zápase opět prohrávají.

Zajímavé je také to, že behěm letošních deseti ligových kol fotbalisté Sparty ještě nedokázali vyhrát alespoň ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Bez delší vítězné šňůry se o ligové prvenství bojuje velmi těžko. Sparta poslední ligový titul získala v sezóně 2013/14, pokud by se jí to povedlo také v letošní, jednalo by se jistě o malý fotbalový zázrak.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.