Spojte se s námi


La Liga

Barcelona absolvovala poslední tréninky doma a odcestovala do Japonska

Publikováno

dne

Barcelonská expedice se aktuálně nachází v Japonsku, kde na ní čekají první dva přípravné duely proti Chelsea a Visselu Kóbe v rámci Rakuten Cupu. Přítomnost Katalánců v zemi vycházejícího slunce pochopitelně vzbudila velkou pozornost u zdejších fanoušků.

Po třech trénincích, které proběhly ještě minulý týden ve čtvrtek a pátek zamířila FC Barcelona v sobotu do Japonska. Na tokijském letišti Haneda přistál charterový let označený KE9912 s hráči, trenéry a členy vedení krátce po třináctihodinovém letu před půl šestou ranní našeho času.

Letadlo přeletělo půlku zeměkoule a metropole jako Řím, Taškent nebo Peking. V Tokiu jej pak přivítala teplota 27 stupňů Celsia a 80% vlhkost.

Na palubě bylo celkem šestadvacet nominovaných hráčů, z nichž 17 bylo z áčka a zbylých 9 z rezervy. Představenstvo zastupují prezident Josep Maria Bartomeu, viceprezidenti Jordi Cardoner a Jordi Moix, ředitelé Dídac Lee, Josep Ramon Vidal-Abarca, Pau Vilanova, Emili Rousaud, Oriol Tomás a Marta Planová, kulturní delegátka Teresa Basiliová a výkonný ředitel Óscar Grau.

Uvítací delegace od Rakutenu i pro Chelsea

Poprvé v historii cestují s fotbalisty také rugbysté, kteří se zde setkají mimo jiné i s Kobelco Steelers Kashwahama a navštíví i nemocnice. Za sebou už mají přípravný zápas proti klubu Waseda. Další instituční události pak zaštiťuje klubová nadace a to hlavně se zaměřením na děti a sociální případy. A dojde dokonce i na diskuzi o architektuře v Japonsku a Katalánsku.

V Japonsku čeká na všechny nabitá agenda včetně mnoha tiskových konferencí a workshopů. Za sebou už barcelonisté mají přivítání v hotelu Ana Intercontinental od Rakutenu, hlavního sponzora katalánského celku. Toho se zúčastnili také zástupci londýnské Chelsea, se kterou Barca odstartuje své přáteláky před oficiálním začátkem sezony.

Přítomni byli za ní nový trenér Frank Lampard, předseda Bruce Buck a bývalí hráči Petr Čech s Ashleym Colem, kteří působí ve vedení, respektive realizačním personálu. Jako představitel obou celků nechyběl Juliano Belletti. „Jsem velmi pyšný a vzrušený z nadcházejících sedmi dnů, které nás čekají. Japonsko bude bedlivě sledovat oba zápasy Barcelony,“ pravil Hiroši Mikitani, zakladatel výše jmenované firmy.

FC Barcelona má v Japonsku závazky s Rakutenem. Vedeme společné projekty a to nejen ve sportu, ale také v technologiích nebo ty spojené s Espai Barca. Zápas proti Chelsea bude speciální, protože poprvé nastoupí oba týmy proti sobě v Japonsku. Bude to pocta a doufám, že tento turnaj bude úspěšný.

Mikitani a celá rodina Rakutenu vynaložila obrovské úsilí, aby se zde uskutečnil a jsem potěšen, že první zápasy Griezmanna, de Jonga a Neta proběhnou v Japonsku. Rádi bychom zde ukázali, že nejsme jen fotbal. Připomněl bych, že s námi přijel i tým v rugby, což je zde velmi oblíbený sport,“ přitakával Bartomeu.

Po jeho děkovné řeči promluvil Ernesto Valverde o cílech pro nadcházející ročník. „Máme štěstí, že začínáme naši předsezonu v Japonsku, kde máme spoustu fanoušků. Chceme splnit jejich očekávání a pokusíme se je učinit šťastnými. Rakuten Cup je skvělou šancí na to být blízko japonským příznivcům, i když jsme od nich jinak daleko. Zároveň nás to otestuje.

Chceme ukázat specifický herní styl – takový, který charakterizuje Barcu a za poslední roky nám přinesl spoustu úspěchů. To je naším cílem teď a bude i nadále přes rok. Pokud dokážeme vyhrát oba zdejší zápasy, tak tím lépe. Jsme Barca a vždy musíme vyhrávat. V průběhu turnaje budeme rovněž hodnotit hráče a je to pro nás šance,“ řekl trenér Barcelony.

Svůj komentář přidala i trojice kapitánů Sergio Busquets, Gerard Piqué a Sergi Roberto. „Jsme velmi šťastní, že jsme zde a nablízku našim místním fanouškům,“ dodával Busquets. Velkým fanouškem místní kultury je Piqué, který se tím netajil ve svém komentáři.

Je mi potěšením zde být. V Japonsku – a konkrétně Tokiu – jsem byl několikrát a doufám, že budu moci něco o městě předat svým spoluhráčům.“ Roberto pak vzpomněl na exbarcelonského Pedra Rodrígueze. „Jsme rádi, že jej uvidíme. Chelsea je aktuální vítěz Evropské ligy a má skvělý tým. Bude to velký zápas.

První dva japonské tréninky – jeden vevnitř, druhý venku

První trénování absolvovali Blaugranas v útrobách výše uvedeného hotelové zařízení a druhé už na trávníku stadionu týmu Machida Zelvia. Předpověď meteorologů se nenaplnila, jelikož déšť se této oblasti vyhnul, nicméně vlhkost byla opravdu vysoká a ve vzduchu se tak nesla mlha tak hustá, že by se dala krájet.

Mezi povolanými je i Hiroki Abe, jedna z posil barcelonského béčka, který však do prvního zápasu nenastoupí. Má totiž problémy s bolavou kyčlí v pravé noze a kvůli tomu trénoval na výše uvedených jednotkách individuálně. Na odpoledním cvičení se pak zastavili místostarosta města Yutaka Takahashi a prezident klubu Takehisa Ohtomo.

Dodejme, že první zápas v rámci již zmiňovaného Rakuten Cupu sehrají barcelonisté dnes od půl jedné odpoledne a to na Saitama Stadium 2002. Druhý je pak čeká ve městě Kóbe proti zdejšímu Visselu, za který bojují i ex-barcelonisté Andrés Iniesta, David Villa a Sergi Samper. Nejen proti nim poměří modro-bordoví síly v sobotu v 11:00 SELČ.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.