Spojte se s námi


La Liga

Oficiálně: Sergi Palencia odchází do Saint-Etienne

Publikováno

dne

Z Barcelony definitivně odchází mladý pravý bek Sergi Palencia, který poslední sezonu strávil na hostování v Bordeaux. Ve francouzské lize bude působit i nadále, jelikož jej získalo Saint-Etienne.

FC Barcelona a Association Sportive de Saint-Étienne Loire dosáhly dohody ohledně přestupu Sergiho Palencii z prvně jmenovaného klubu do druhého za částku 2 miliony eur + další jeden v proměnných. Pokud se francouzský klub rozhodne Palenciu prodat, 20 % z přestupní částky poputuje do Katalánska. Barcelona poděkovala na svém webu odchovanci Badalony, kterého přivedla v roce 2007, za jeho závazek a odhodlání a samozřejmě mu popřála i hodně úspěchu v budoucnu.

Celkem dvanáct sezon byl Palencia kmenovým hráčem FCB a v sezonách 2016/17 a 2017/18 působil ve funkci kapitána rezervního výběru, s nímž v první z nich postoupil do druhé nejvyšší španělské soutěže. Celkem odehrál za modro-bordové barvy 103 zápasů a připsal si i jeden start za áčko a to v souboji o Katalánský superpohár v roce 2017. V minulém ročníku Palencia zaznamenal 31 soutěžních startů, z nichž 25 přišlo v lize, kde nahrál na 3 branky. Po jednom zápase odehrál v obou pohárech a čtyřikrát vystoupil v Evropské lize.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.