Spojte se s námi


La Liga

LaLiga a RFEF se dohodly na nových formátech pro národní pohár a superpohár

Publikováno

dne

Již od nadcházejícího ročníku dozná změn španělská Copa del Rey a Supercopa de Espaňa. Prvně jmenovaný turnaj se bude až do semifinále hrát na jeden zápas, druhý pak způsobem „final four“.

Prezident ligové asociace LaLiga Javier Tebas (na úvodním obrázku) a šéf RFEF (Královská španělská fotbalová federace, v originále Real Federación Espaňola de Fútbol) Luis Rubiales včera schválili nedávno navrhované změny pro příští ročníky poháru Copa del Rey a superpoháru Supercopa de Espaňa, které vstupují v platnost okamžitě.

Do pohárové soutěže vstoupí nejlepší týmy z první ligy až 22. ledna a finále by mělo proběhnout 19. dubna. Až do semifinále přitom bude o postupujícím rozhodovat jeden zápas, jako tomu je i v jiných zemích. To by mělo přinést nečekanější výsledky a nečekané vyřazení některých z favoritů. Dvojzápas zůstává pouze na již zmíněné semifinále.

Na dva zápasy – a ještě k tomu na konci letní přípravy – se už nebude hrát ani superpohár, kterého se zúčastní nově oba finalisté poháru a právě první dva nejlepší celky v lize (v případě shody pak 3. až 4. tým tabulky). Letos se tak souboje o Supercopu zúčastní Barcelona a Valencie (mistr ligy a vítěz poháru) a oba madridské celky. Tento premiérový ročník se uskuteční mezi 8. a 12. lednem. První dva dny proběhnou semifinálové duely a ten finálový je pak na programu v poslední den.

Dodejme, že ligová sezona 2019/20 začne o víkendu 17./18. srpna a skončí 24. května. Ohledně rozpisu kol nyní zbývá jen dořešit, jak dopadnou páteční předehrávky a pondělní dohrávky, které se hrají ve večerních hodinách a zřejmě nepřinesly kýžené výsledky.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.