Spojte se s námi


Premier League

Patrice Evra nechápe kritiku Paula Pogby a očekává jeho odchod z Manchesteru United

Publikováno

dne

Hned s koncem sezóny se začal opět výrazně propírat přínos Paula Pogby pro Manchester United, nakolik je týmu platný či mu škodí. To vše poté, co si Francouz od části obecenstva na Old Trafford po poslední porážce s Cardiffem vyslechl salvu urážek.

Pogba byl v neděli vypískán fanoušky Red Devils po jednom z dalších matných výkonů, kterými se záložník v poslední čtvrtině soutěže prezentoval. Jeho nejlepší období v sezóně, alespoň co do počtu ligových gólů a asistencí, přišlo mezi 18. a 26. kolem, kdy si připsal 8 gólů a asistencí. Celkem v dresu United za ročník 2018/2019 vyprodukoval gólů 13 a asistencí 10. K tomu se ještě zapsal do statistik dalšími 3 góly a 1 asistencí mimo Premier League.

Liam Rosenior, bývalý záložník Hull City, se pro server skysports.com vyjádřil následovně: „Paul Pogba není tím pravým hráčem pro Manchester United, kterého momentálně potřebují. Je na světové úrovni? Ano. Je však hráčem, kolem kterého můžete postavit celé mužstvo, který má pevně stanovené hodnoty, je disciplinovaný, má skvělý přístup, ze kterého se snaží vzít to nejlepší všichni hráči v klubu? Ne.“

A není sám. Během sezóny byla často diskutována jeho disciplinovanost, profesionalita, přístup ke každému jednotlivému zápasu. Řada expertů Pogbu kritizovala, občas se k nim přidávalo i publikum United, které bylo jeho výkony občas frustrováno. Na hřišti totiž vždy nevypadá, že by jej fotbal bavil a že by jej hrál rád.

Ke kritizujícím hlasům se přidává i Emma Hayes, manažerka ženského týmu Chelsea: „Očekávání, se kterými přicházejí do Premier League světové hvězdy, mohou být kolikrát nenaplněna. Vidíme to každý rok. Někteří hráči prostě nejsou na tuto soutěž stavěni, a to především psychicky. Nikdo nezpochybňuje talent Paula Pogby, ale ten obrovský tlak a zodpovědnost, které jsou na něj kladeny kvůli jeho enormně vysoké ceně, to jej jistě do určité míry dokáže ovlivnit.“

„Telefonuji si s Paulem každý den, snažím se mu být oporou a radit mu. Vyprávěl jsem mu o tom, co reprezentuje, když si na sebe vezme dres Red Devils či dokonce i jen teplákovou soupravu se znakem klubu,“ vypráví bývalý obránce Manchesteru United, Pogbův krajan a velký kamarád Patrice Evra. „Není to tak, že bych jej obhajoval a chránil, ale nezaslouží si takový přístup od fanoušků a médií. Vždyť je to nejlepší střelec i nahrávač v jejich týmu!“ domnívá se.

„Vím, že je občas skloňován jeho přístup k zápasům, fanoušci od něj čekali rozhodující góly na konci sezóny, které jednoduše nedal. Ale jen kvůli tomu, že je to Paul Pogba, nosí extravagantní účesy, je aktivní na sociálních sítích, tancuje, nemělo by se zapomínat na jeho kvality!“ rozohnil se. „Myslím, že odejde. Hráč nemůže cítit takovou negativitu. Pokud kritizují jeho, co pak teprve všechny ostatní? Hráč chce hrát v týmu, kde je milován. Pogba v aktuálním angažmá fanoušky milován není,“ napovídá o jeho budoucnosti.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.