Spojte se s námi


Premier League

Top 100 hráčů v historii Premier League, 5. – 1. místo

Publikováno

dne

Anglický deník The Independent přišel se seznamem 100 nejlepších fotbalistů, kteří kdy působili v nejvyšší anglické soutěži, Premier League. Ta byla založena v roce 1992, výběr hráčů se tedy týká období téměř 30 let. Jdeme do finále!

5. místo – Frank Lampard

Záložník, který byť je odchovancem londýnského West Hamu, strávil prakticky celou svou kariéru v dresu rivala z Chelsea. V ní si také vybudoval pozici legendy a modly.

Lampard má statistiky, za které by se nemusel stydět elitní útočník – 147 ligových branek, v sezóně 2009/2010 se přesně trefil 22x! Platný do obrany i útoku, bojovník, lídr.

4. místo – Roy Keane

Sir Alex Ferguson jednoho dne Roye Keanea, svého velkého oblíbence, popsal jako klíčovou součást jeho vítězného tažení anglickou nejvyšší fotbalovou ligou.

Irský reprezentant, který před Manchesterem United nastupoval za Nottingham Forest a na konci kariéry za Celtic Glasgow, získal 7x titul mistra ligy, 4x FA Cup, vyhrál s Red Devils i Ligu mistrů. Přirozený vůdce, bojovník, nikdy neuhnul ze své cesty.

3. místo – Ryan Giggs

13 titulů pro mistra Premier League. 672 ligových startů. 114 ligových gólů. Další z řady fotbalistů Manchesteru United, který patřil to památné generace působící pod manažerem Sirem Alexem Fergusonem vyhrávající vše, co se dalo.

S přibývajícím věkem zrál jako víno, dokázal svou hru přizpůsobit svým fyzickým možnostem, stále však byl maximálně platný pro svůj tým. Byť se tedy z běhavého křídla stal střední záložník, stále rozdával míče přesně do nohy, jak mu velela skvěle zvládnutá technika a herní inteligence.

2. místo – Cristiano Ronaldo (Juventus Turín)

Bez debat jeden z nejlepších fotbalistů všech dob. Předtím, než získal hromadu ocenění a mistrovských titulů v dresu Realu Madrid, vyrostl v tak skvělého fotbalistu právě pod vedením Sira Alexe Fergusona v Manchesteru United.

Okamžitě, jak přišel, zaujal, nakonec ve 196 ligových zápasech dokázal vstřelit 84 branek. V posledních dvou sezónách byl nezastavitelný – spolu s Waynem Rooneym a Carlosem Tevézem utvořil neuvěřitelně výbušnou trojici. Pokud by v Premier League působil déle a neodešel do Realu Madrid, zcela jistě by byl na první příčce celého seznamu.

1. místo – Thierry Henry

Nejlepší hráč historie Premier League. Když poprvé do soutěže přišel z Juventusu v roce 1999, vyskytovaly se obavy, zda se dokáže na Ostrovech ve hře plné soubojů a tvrdých dříčů prosadit. Je neuvěřitelné, jakým způsobem tyto kritiky umlčel.

Jeden z hlavních představitelů The Invincibles, tedy skupiny hráčů Arsenalu, kteří dokráčeli k mistrovskému titulu bez toho, aniž by jedinkrát v sezóně prohráli. Za Kanonýry nastřílel 174 ligových gólů a dvakrát se radoval z celkově prvního místa.

Hra Henryho však nebyla jen o gólech. Henry byl přirozeným asistentem na góly spoluhráčům, však jich také mezi roky 2002 a 2004 připravil téměř 50! Skvěle tvořil hru, byl vždy v hlavě o krok napřed oproti svým soupeřům.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.