Spojte se s námi


Premier League

Come On You Spurs: Domácí pevnost zůstává stále nedobytnou!

Publikováno

dne

Již ve třetím utkání hraném na novém domácím stadionu změřili Kohouti své síly s velice nevyzpytatelným mužstvem. Do Londýna totiž přijel už jistě sestupující a momentálně poslední tým tabulky anglické nejvyšší soutěže Huddersfield Town. A jak se Spurs dařilo?

Skvěle. Znamenitě. Bravurně. Kohouti v obměněné sestavě naprosto přejeli soupeře ze severozápadu Anglie. Vítězná série na Tottenham Hotspur Stadium tak nadále pokračuje.

Jak už bylo řečeno, fotbalisté Spurs nastoupili v hodně odlišné sestavě oproti úternímu utkání s Manchesterem City. Okolo základních pilířů, mezi které patří Lloris, Vertonghen, Sissoko a Eriksen, se tak objevilo až sedm „nových“ tváří.

Mauricio Pochettino vsadil pro tentokrát na rozestavení 3-5-2, čímž se zkušeně vyhnul nesehranosti stoperské dvojice, ve které by působil Foyth se Sanchézem. A tak po jejich boku nastoupil Vertonghen.

Dalším plusem této formace bylo, že útočník Fernando Llorente, který teď nějakou dobu bude pravděpodobně zaskakovat na pozici zraněného Kanea, nezůstal na hrotu osamoceným.

Šanci také po dlouhé době dostal keňský středopolař Victor Wanyama, či ofenzivně laděný wing-back Kyle Walker-Peters.

Spurs od úvodního hvizdu ve hře dominovali. Hráči v klasické bílo-modré kombinaci trpělivě kombinovali a na balónu byli výrazně silnější a klidnější než jejich soupeř.

Držení míče bylo po první dvacetiminutovce v poměru 80:20 pro Tottenham, což dosavadnímu průběhu jasně odpovídalo.

Přesto si však Kohouti připsali první střelu na branku protivníka až ve 24. minutě. To je však v žádném případě nemuselo mrzet, protože z ní ihned dokázali skórovat.

Po zdařilé akci na levém křídle, do které se zapojil Davies s Llorentem, se z ničeho nic před hostujícím brankářem Hamerem zjevil Victor Wanyama.

A ten si poradil mazácky, udělal krátkou rychlou kličku po pravé ruce gólmana a zakončil do odkryté svatyně. Spurs se ujali vedení a získali ještě větší klid do kopaček.

Na další branku nemuseli domácí příznivci dlouho čekat. Ta totiž přišla téměř okamžitě po konci oslav té první. Tentokrát se z ní však neradoval Wanyama, nýbrž Lucas Moura.

A právě tento brazilský fotbalista byl klíčovým mužem dnešního utkání. Ve spolupráci s Llorentem tvořil nebezpečnou útočnou dvojici, z níž byl tím efektivnějším právě on.

Lucas si na své konto připsal ještě další dvě branky. Stal se tak historicky prvním hráčem, který dokázal zkompletovat hattrick na nově vybudovaném stadionu Spurs.

Na druhou stranou, jeho parťák Llorente zdaleka tak úderný nebyl. V žádném případě nemůžeme říci, že odehrál špatné utkání, ale v koncovce se mu zkrátka nedařilo. Šance byly, ale on z nich nedokázal těžit.

Dnes můžeme být spokojeni, v duelu s nejhorším mužstvem tabulky, který už vlastně o nic nehraje, nám to stačilo. Proti silnějším celkům by nás však podobné zahazování šancí mohlo velice mrzet.

Abychom to tedy celé shrnuli. Opět náš tým předvedl výborný kolektivní výkon a odnáší si všechny tři body.

Pochettino dopřál některým svým svěřencům odpočinek, což také může hrát klíčovou roli ve dvojzápase proti Citizens, který je na programu ve středu.

Come On You Spurs!

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.