Spojte se s námi


La Liga

Komu se z hráčů španělské La Ligy nejvíce změnila tržní hodnota?

Publikováno

dne

Transfermarkt zveřejnil žebříček hráčů španělské ligy, kterým se v letošní sezoně nejvíce změnila jejich tržní hodnota. Na prvním místě je Ousmane Dembélé z Barcelony, který díky svým výkonům zvýšil svoji hodnotu o 40 milionů eur.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Ousmane Dembélé i přes časté zranění zvedl svoji tržní hodnotu o 40 milionů eur. Případní zájemci by si ho tedy mohly momentálně pořídit za 120 milionů eur. Jednadvacetiletý křídelník zaznamenal v letošní sezóně za 24 zápasů osm branek, tu poslední si připsal 20. ledna v zápase s Leganes. V nejslavnější klubové soutěži si připsal šest startů, v nichž zaznamenal tři góly.

Naopak jeho spoluhráč z Barcelony Philippe Coutinho zaznamenal v letošní sezóně velký pokles. jeho tržní hodnota totiž klesla o 35 milionů eur, čímž se jeho cena dostala na rovných 100 milionů eur. Šestadvacetiletý Brazilec odehrál ve španělské nejvyšší soutěži pouze čtyři góly. Nevylučuje se ani jeho návrat na Britské ostrovy, odkud do Katalánska přišel. V poslední době je nejčastěji spojován s přestupem do Manchesteru United.

Třetím v žebříčku je Vinicius Junior, který měl být náhradou za Cristiana Ronalda. Po jeho letním přestupu z Flamenga se jeho cena zvedla o 100 %, takže se momentálně pohybuje na částce 70 milionů eur. Osmnáctiletý křídelník odehrál v La Lize patnáct duelů, v nichž vsítil dva góly. Těsně po jeho přestupu nepodával skvělé výkony, a proto byl přesunut do B- týmu Realu. Jeho výkony měly postupnou tendenci a rychle se vrátil zpět do A- mužstva.

Čtvrtým v pořadí je stoper Atlética Madrid José Maria Gimenez. V hlavním městě Španělska působí již šestou sezónu. V základní sestavě nastupuje čtyřiadvacetiletý stoper původem z Uruguaye společně s Godínem, jenž je jeho kolegou i v reprezentaci. V La Lize se mu v letošní sezóně ještě nepovedlo skórovat, o to je to lepší v Lize mistrů, kde zaznamenal již dva přesné zásahy. Svůj gólový počin v milionářské soutěži již nezvýší, protože svěřenci Diega Simeoneho nestačili na Ronaldův Juventus. Jeho cena se zvedla o 20 milionů eur, což činí 40 %. Jeho tržní cena je tedy 70 milionů eur.

Pokles své hodnoty zaznamenal například Gareth Bale, Isco i Marcelo, jemuž cena klesla o 50 %, takže se cena třicetiletého obránce Realu pohybuje pouze na sumě 35 milionů eur.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.