Spojte se s námi


Fortuna liga

Přijde Plzeň o svůj klenot? West Ham hodlá za Hrošovského zaplatit přes 100 milionů korun

Publikováno

dne

Může se chlubit několika nej. Na podzim byl nevytěžovanějším hráčem Plzně. Ze všech Viktoriánů si také držel nejkonzistentnější formu a podle odborného portálu Transfermarkt je nejhodnotnějším hráčem celé české ligy. Není se tak čemu divit, že o záložníka Patrika Hrošovského je v zahraničí velký zájem.

Patrik Hrošovský je nejžhavějším plzeňským zbožím. Zdroj: fcviktoria.cz

Kromě dvou pohárových zápasů nechyběl v sestavě českého mistra ani jednou. Hrošovský absolvoval i plnou minutáž v duelech Ligy mistrů. Celkově na podzim odehrál 2 250 minut ve 25 zápasech. V Lize mistrů se také blýskl gólem do sítě slavného Realu Madrid, se kterým Západočeši na Santiaga Bernabeua prohráli jen 1:2.

Na defenzivního záložníka se tak logicky vyptají zahraniční kluby. A ne ledajaké. Před Vánoci se objevily spekulace, že o slovenského reprezentanta mají zájem celky z Premier League (Huddersfield a Southampton). Situaci okolo Hrošovského sondoval i německý Stuttgart. Mluvilo se také o Levante či Getafe.

https://twitter.com/fabbiian_rojjas/status/1087666007546740736

Nyní se podle španělského deníku AS zařadil mezi adepty další tým z anglické nejvyšší soutěže – West Ham United, který koučuje slavný Manuel Pellegrini, jenž v minulosti trénoval Manchester City či Real Madrid. „Kladiváři“ jsou ochotni do Plzně poslat 4 miliony liber (přes 116 milionů korun). Podle Transfermarktu je Hrošovského hodnota 130 milionů korun.

V Plzni ale nemají důvod svůj klenot prodávat. Hráč je v klubu spokojený, smluvně je vázán až do 30. června 2021 a navíc v létě chystá svatbu. „Nemám informace, že by někam odcházel. Jsem rád, že je v kádru, na podzim odváděl fantastickou práci. Co bude dál, nechci spekulovat,“ pravil na začátku přípravy kouč Plzně Pavel Vrba, který je momentálně se svými svěřenci na soustředění ve Španělsku.

Hrošovský je v klubu už od svých šestnácti let, kdy přišel z Trenčína. Po přechodu do seniorské kategorie hostoval ve druhé lize, kde oblékal dresy Sokolova a Ústí nad Labem. Podzimní část sezony 2013/14 strávil na hostování ve Znojmě, v jehož dresu poprvé okusil nejvyšší českou ligu. Připsal si i premiérové čtyři góly.

Na jaře téže sezony už patřil do kádru Plzně. Od dalšího ročníku je pevnou součástí plzeňské zálohy.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.