Spojte se s námi


Bojové sporty

OKTAGON 32: Kozma vs. Kníže – preview a tipy na sázení

David Kozma a Petr Kníže se již v sobotu utkají podruhé ve svých kariérách. OKTAGON 32 tak nabídne v Ostravě divákům parádní hlavní zápas. Růžový panter prozatím zvládl všechny své obhajoby a favoritem je i nyní. Dokáže jej Monster něčím překvapit?

Publikováno

dne

David Kozma a Petr Kníže se již v sobotu utkají podruhé ve svých kariérách. OKTAGON 32 tak nabídne v Ostravě divákům parádní hlavní zápas. Růžový panter prozatím zvládl všechny své obhajoby a favoritem je i nyní. Dokáže jej Monster něčím překvapit?

OKTAGON 32 je za dveřmi a spolu s ním i titulový souboj a odveta mezi šampionem Davidem Kozmou a legendárním Petrem Knížetem. Sázkové kanceláře favorizují prvního jmenovaného a dá se říct, že je tomu tak oprávněně.

Kníže sice v jejich minulém souboji Kozmu dokázal porazit, nicméně je to už téměř 4 a půl roku stará záležitost. Zatímco šampion Oktagonu stále zápasil, stále se měřil s lepšími a silnějšími soupeři, dělal pokroky a zlepšoval se, Kníže se v téměř 45 letech příliš kam posouvat nemá.

Tehdy byl Kozma poměrně nezkušený, jak sám navíc přiznal, prohrál hlavně kvůli své hlavě, když měl z Monstera až příliš velký respekt. Nyní už za sebou ale má i těžší soupeře, přežil velké prověrky. Prakticky se zlepšil ve všech ohledech boje, včetně psychické stránky.

Monster je samozřejmě tvrďák, hodně snese a hodně vydrží. To samé se ale dá říct o Kozmovi, který ve svých dvou posledních zápasech dokázal přežít kritické situace proti dvěma veteránům UFC. Šampion navíc bez sebemenších problémů zvládne pět kol.

Kníže měl velké problémy už s Kaikem Britem. Růžový panter kvalitativně rozhodně není horší než šikovný Brazilec. Samozřejmě se nemůže pyšnit tak skvělým postojem, ránu ale rozhodně má.

Víceméně klíčovou otázkou je, jestli Kníže dokáže vydržet pět kol. Vzhledem k tomu, že je sám zkušený zemař, tak by nad ním Kozma nemusel dominovat na zemi. V postoji by ale šampion měl mít navrch. A třebaže Kníže hodně vydrží, pětikolový zápas nikdy neabsolvoval.

Dá se očekávat, že Kozma vyhraje. Kdo však rád trochu riskuje, kurz 2,41 na to, že zápas nedojde do pátého kola, je rozhodně lákavý. V kombinaci s tím, že Kozma zápas předčasně ukončí, se lákavost blíží téměř neodolatelnému pokušení.

Zdroj: Oktagon MMA, Sherdog

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.