Spojte se s námi


Hokej

Petr Ton týmu věří: Byl bych špatný manažer, kdyby tomu tak nebylo

V nelehké situaci se v těchto dnech nachází hokejová Sparta. V Tipsport Extralize patří velkému favoritovi až sedmé místo, navíc má za sebou sérii šesti porážek. Mnoho fanoušků by rádo vidělo kroky, které vedení klubu podnikne ke zlepšení situace. Sportovní ředitel Petr Ton však zatím zůstává v klidu.

Publikováno

dne

V nelehké situaci se v těchto dnech nachází hokejová Sparta. V Tipsport Extralize patří velkému favoritovi až sedmé místo, navíc má za sebou sérii šesti porážek. Mnoho fanoušků by rádo vidělo kroky, které vedení klubu podnikne ke zlepšení situace. Sportovní ředitel Petr Ton však zatím zůstává v klidu.

Podobnou situaci už zažil ve své bohaté kariéře Petr Ton mnohokrát: „Pamatuji si, že v jedné sezoně jsme prohráli snad i desetkrát v řadě,” zavzpomínal v rozhovoru pro klubový web na někdejší krizi, kdy působil ještě jako hráč. Jedním dechem však dodal: „To se ale samozřejmě v týmu jako je Sparta nesmí stávat.

Situace není jednoduchá. Ve Spartě bývá na hráče velký tlak i v době, kdy nezažívají tak moc těžké časy. Minimálně finančně je klub předurčen vyhrávat. Co však udělat v době, kdy hlava hokejisty nepracuje správně?

Těžko něco změníme ze dne na den. Zažil jsem ve Spartě roky, kdy se dařilo, ale také léta, kdy jsme se trápili. A moc dobře vím, že unáhlené kroky ve Spartě k lepšímu nikdy nevedly,” řekl Ton ke svým někdejším zkušenostem. Přestože ví, že jeho názor není pro fanoušky příliš populární, prosí je o trpělivost a důvěru.

Spousta let ve Spartě mě naučila, že z každé krize se můžete poučit a vrátit se ještě silnější. Týmu věříme a jsem si jistý, že se jedná o krátkodobý, i když bolestivý výpadek,” dodal někdejší útočník Sparty pro klubový web na téma aktuální krize.

Sám si je vědom, že hlavy hráčů nejde přepnout lusknutím prstu: „Hokej jsem dlouhé roky hrál a dokážu se do hráčů vcítit. Kluci dělají chyby z přemíry snahy. Mají zablokovanou hlavu. Chtějí vyhrávat víc než my všichni dohromady. Bohužel ale situace řeší jinak, než by měli, jinak, než kdyby byli v herní pohodě,” snaží se vcítit do týmu, ve který má důvěru.

A co trpělivost? „I ta má své hranice. Pokud nezačneme v nejbližších zápasech vyhrávat, nezbyde nic jiného než dělat řezy,” je si vědom. Negativní názory fanoušků přijímá a respektuje. Dodává však: „Na druhou stranu nyní nevidíme možnost žádné výhodné hráčské výměny, kterou bychom tým zásadně posílili a psychicky nakopli. Šlo by pouze o kosmetické změny.

Zodpovědnost za výsledky bere v tomto případě na sebe: „Byl bych špatný manažer, kdyby tomu tak nebylo. Procházíme krizí, kterou musíme co nejrychleji zažehnat,” je si vědom osmačtyřicetiletý funkcionář.

Je to teď jen o nás, o síle týmu, klubu i celém sparťanském národu. Musíme tohle období ustát, vzít si z něj to důležité a vrátit se silnější,” burcuje Ton. Zároveň přiznal, že v případě, že budou špatné výsledky pokračovat, nemá v týmu nikdo nic jisté.

Na otázku, jestli cítí v současné době hlavní kouč Josef Jandač podporu, odpověděl: „V tuto chvíli ano. Trenéři jsou každopádně za situaci zodpovědní stejně jako my všichni ve Spartě.”

Zdroj: HC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.