Spojte se s námi


Fortuna liga

Vrba odmítl hodnotit výkon Dočkala, za jeho nasazením si stojí. Jak hodnotil zápas s Baníkem?

Baník Ostrava dokázal dvakrát odvrátit nepříznivý vývoj utkání a zaslouženě uhrál s pražskou Spartou remízu 2:2. V zápase se kopaly tři penalty, terčem kritiky ze strany sparťanských fanoušků je Bořek Dočkal. Jak duel hodnotil trenér Pavel Vrba?

Publikováno

dne

Baník Ostrava dokázal dvakrát odvrátit nepříznivý vývoj utkání a zaslouženě uhrál s pražskou Spartou remízu 2:2. V zápase se kopaly tři penalty, terčem kritiky ze strany sparťanských fanoušků je Bořek Dočkal. Jak duel hodnotil trenér Pavel Vrba?

Sparta byla v utkání s Baníkem papírovým favoritem. Tuto roli ale nepotvrdila nejen výsledkově, ale ani svým výkonem. Slezané byli na trávníku lepší. I proto je trenér Pavel Vrba ve výsledku s bodem spokojen.

„Baník odehrál dobré utkání s velkou podporou fanoušků, ti ukázali obrovskou sílu. Zápas jsme si ale pokazili sami. Nechali jsme si dát dva góly po našich chybách. Baník měl také šance, které neproměnil, ale góly jsme dostali po situacích, kdy jsme měli míč pod kontrolou,“ mrzí Vrbu.

Bývalý kouč Plzně či právě Baníku si je vědom faktu, že se slezský celek zvedá a chce být v tabulce co nejvýš, což se dle něj projevuje i na atmosféře, výsledcích i výkonům týmu.

Jestli se však Vrbovi něco nelíbilo, byly to prohrané souboje ve středu hřiště. Hra se vyrovnala až po příchodu Ladislava Krejčího mladšího. Hodně se řeší, že měl nastoupit dříve. Trenér Sparty ale nechce jeho návrat uspěchat.

Velkou kritiku pak schytává Bořek Dočkal. Vrba jeho výkon odmítl komentovat, prý se musí nejdříve podívat na video. Zodpovědnost pak bere na sebe: „Já jsem se rozhodl, že Bořek hrál. Je to moje rozhodnutí, stojím si za ním.“

Sparta kopala v utkání dvě penalty, první z nich se ujal právě Dočkal, který neproměnil. „Penalty jsou určené a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ vyjádřil se k otázce, zdali neměl tendence zasahovat do toho, kdo se pokutových kopů ujme.

V zápase musel rozhodčí několikrát využít podporu videorozhodčího, dle Vrby se u videa řeší zbytečně až mnoho věcí. „Připadá mi, že se řeší i ofsajdy, které jsou úplně jasné. Já bych opravdu řešil jen klíčové momenty, ne situace, které jsou jasné a které by rozhodčí měli posoudit správně,“ nechal se na závěr slyšet kouč letenského celku.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.