Spojte se s námi


Hokej

Známe finalisty Zlaté hokejky! Devítku finalistů z NHL doplnil nejlepší střelec KHL

Ocenění pro nejlepšího českého, potažmo československého hokejistu, se předává nepřetržitě už od roku 1969. Ani letos tomu nebude jinak. Majitel Zlaté hokejky 2021 vzejde z desítky finalistů, kterou určila úvodní kola hlasování.

Publikováno

dne

Ocenění pro nejlepšího českého, potažmo československého hokejistu, se předává nepřetržitě už od roku 1969. Ani letos tomu nebude jinak. Majitel Zlaté hokejky 2021 vzejde z desítky finalistů, kterou určila úvodní kola hlasování. Vítěze se dozvíme 13. srpna prostřednictvím ČT Sport od 21:00.

Anketu Zlatá hokejka vyhlašují Český hokej a společnost BPA Sport Marketing. Hlasování se účastní trenéři národního týmu, mládežnických reprezentací a klubů nejvyšší soutěže spolu s novináři, kteří se věnují lednímu hokeji.

Letošní nominace má hned několik favoritů. Mezi ty největší patří David Pastrňák, který bojuje o prestižní ocenění už po páté. Tím by na druhém místě vyrovnal Dominika Haška. Pastrňák bude triumf opět obhajovat.

Pokud by se mu však podařilo zvítězit, bylo by to po páté v řadě, čímž by vyrovnal rekord Jaromíra Jágra.

Druhým velkým favoritem je potom Ondřej Palát. Tomu se podařilo už podruhé v řadě vyhrát Stanley Cup a rozhodně se nedá říct, že by byl jen součástí vítězného týmu.

Možná trochu překvapivě se po premiérové sezoně v zámoří dostal do užšího výběru mladý brankář Vít Vaněček. Svými výkony ve Washingtonu však ukázal, že se jedná o velice nadějnou budoucnost českého hokeje. Pětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu bude v nadcházející sezoně oblékat dres nováčka ze Seattlu.

Jediným hráčem, který je ve finální nominaci, přičemž nehrál v sezoně 2020/2021 NHL je Dmitrij Jaškin, nejlepší střelec uplynulého ročníku KHL. I on by se však v další sezoně do nejprestižnější ligy světa měl vrátit.

Z dalších hokejistů, kteří dokázali v minulosti Zlatou hokejku vyhrát a figurují i letos ve finálové desítce, jsou Jakub Voráček (2015) a David Krejčí (2013). Historicky nejúspěšnějším hokejistou v této anketě je Jaromír Jágr, který dokázal zvítězit dvanáctkrát.

Letos se bude ocenění předávat přece jen trochu netradičně. Vzhledem k prodloužení závěru sezóny a termínovým možnostem neproběhne letos vyhlášení výsledků ankety Zlatá hokejka při tradičním galavečeru.

Výsledky budou oznámeny v rámci televizního pořadu na stanici ČT Sport a hostem pořadu bude generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

FINALISTÉ ZLATÉ HOKEJKY 2021
  • Filip Hronek (Obránce, Detroit)
  • Dmitrij Jaškin (Útočník, Dynamo Moskva)
  • David Krejčí (Útočník, Boston)
  • Dominik Kubalík (Útočník, Chicago)
  • Martin Nečas (Útočník, Carolina)
  • Ondřej Palát (Útočník, Tampa Bay)
  • David Pastrňák (Útočník, Boston)
  • Vít Vaněček (Brankář, Washington)
  • Jakub Voráček (Útočník, Philadelphia)
  • Jakub Vrána (Útočník, Detroit)

Zdroj: Český hokej

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.