Spojte se s námi


Fortuna liga

Český amatérský fotbal je v sezoně 2020/21 oficiálně zrušen

4.5.2021 schválil Výkonný výbor FAČR ukončení aktuálního soutěžního ročníku, vzhledem k aktuálním epidemickým opatřením vlády a harmonogramu rozvolňování.

Publikováno

dne

4.5.2021 schválil Výkonný výbor FAČR ukončení aktuálního soutěžního ročníku, vzhledem k aktuálním epidemickým opatřením vlády a harmonogramu rozvolňování.

Zdroj: Pixabay

„Do poslední chvíle jsme bojovali o to, aby se mohly neprofesionální soutěže dohrát. Z tohoto důvodu jsme také neustále vymýšleli nové a nové varianty scénářů tak, abychom mohli odehrát požadovaný počet utkání a byla zajištěna regulérní prostupnost soutěží,“ řekl Martin malík v prohlášení asociace.

„Ve chvíli, kdy jiné sporty soutěže odpískaly, my stále věřili a bojovali. Máme ale první květnový týden a stále není povolena ani možnost plnohodnotného tréninku klubů, takže je potřeba nyní bohužel konstatovat, že ani fotbalové soutěže již nepůjde dohrát“, popsal těžké rozhodování předseda FAČR.

Fotbalová asociace České republiky dle vyjádření také myslela na zdravotní hlediska. Hráči nemají dostatečně natrénováno.

Spousta z nich by tak najednou velkou zátěž nemusela fyzicky zvládnout a hrozila by různá nepříjemná zranění. To ostatně konstatoval generální sekretář FAČR Jan Pauly.

Dle slov předsedy FAČR ale ukončení soutěžního ročníku neznamená konec této sezóny. FAČR je dle jeho slov připraven vypomáhat při organizacích různých okresních turnajů a podobných akcí, aby se aspoň částečně vrátil fotbal do běžného života.

Použité zdroje: FAČR

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.