Spojte se s námi


Fotbal

Inter Miami angažoval několik hvězd a Beckhhamovi se plní sen

David Beckham strávil 5 let v americké MLS v dresu Los Angeles Galaxy. Jeho tehdejší přestup do zámoří vzbudil velký rozruch, byl totiž jedním z prvních fotbalistů, kteří se po úspěšné kariéře v Evropě vydali zkoušet štěstí do Ameriky.

Publikováno

dne

David Beckham strávil 5 let v americké MLS v dresu Los Angeles Galaxy. Jeho tehdejší přestup z Realu Madrid do zámoří vzbudil velký rozruch, byl totiž jedním z prvních fotbalistů, kteří se po úspěšné kariéře v Evropě vydali zkoušet štěstí do Ameriky. Právě on otevřel dveře všem dalším. V jeho šlépějích šli například Robbie Keane, David Villa, Steven Gerrard, Thierry Henry nebo Sebastian Giovinco.

Zdroj: Paulblank, CC BY 3.0

Pro Beckhama nebylo působení v Americe jen polehávání na pláži a pózování fotografům. Pomohl LA Galaxy ke dvěma titulům a nyní má dokonce před stadionem vlastní sochu v klubovém dresu.

Dvakrát si odskočil na hostování do italského AC Milán, jen aby v roce 2013 dokonal svůj velký návrat do Evropy přestupem do Paris Saint-Germain, kde po půl roce ukončil kariéru.

Pro samotného Beckhama nebylo působení v zámoří pouhou další štací v jeho bohaté fotbalové kariéře. Při svém příchodu dostal lukrativní nabídku na vytvoření vlastního fotbalového týmu, který by byl později vložen do nejvyšší americké fotbalové ligy, tedy MLS.

Nabídka sahala do výše 25 miliónů dolarů, oproti klasickým 150 miliónům, které by musel zaplatit každý, kdo by si chtěl založit vlastní profesionální fotbalový klub s prvoligovou licencí.

Když v dubnu 2013 Beckham ukončil svou hráčskou kariéru, začal jednat s vedením MLS o umístění svého klubu. Nejvhodnějším místem tehdy bylo Miami, kde již dříve působil fotbalový tým Miami Fusion, ale v roce 2001 se rozpadl.

V roce 2014 dostal povolení na výstavbu nového stadionu v okrese Miami-Dade. Jediné, co novému týmu chybělo, bylo jméno. Ze začátku se spekulovalo o názvu Miami United, které by spojovalo Beckhamův mateřský tým Manchester United právě s jeho nově vznikajícím týmem, ale později z toho sešlo.

Ve hře byly též názvy typu Miami Current či Miami Vice, ale nakonec vyhrál název International Miami CF, zkráceně Inter Miami. Tento název se stal ihned velmi populárním pro všechny obyvatele města, protože odkazuje na kulturní diverzitu obyvatelstva.

Ve své první sezóně v Major League Soccer se Miami umístilo na desáté příčce východní konference, které zajišťovalo postup do vyřazovací části, ve které následně vypadli hned v prvním kole s Nashville SC. Inter Miami už tehdy mohl hrát své domácí zápasy na zbrusu novém stadionu.

Ještě před začátkem nové sezóny vzbudilo rozruch kontroverzní odvolání oblíbeného Diega Alonsa z pozice hlavního trenéra a dosazení Phila Nevilla na jeho místo. Neville, bývalý anglický reprezentant a Beckhamův spoluhráč z Manchesteru United, vedl ženskou reprezentaci Albionu a dovedl je k vítězství v SheBelieves Cupu po výhře nad favorizovaným výběrem Spojených států.

V kuloárech se hodně mluví nedostatečných schopnostech Nevilla a o favorizování Beckhamova starého kamaráda namísto preferování sportovních výsledků. Jen čas ukáže, jak schopným je Neville manažerem.

V poslední době hlásí vedení Miami příchod spousty zvučných jmen. Po angažmá v Juventusu se do zámoří stěhuje zkušená dvojice Gonzalo Higuaín a Blaise Matuidi. Stejným směrem se vydal i Higuaínův bratr Federico, který působí v Americe celou svou kariéru.

Dále pak přichází z druholigového Stoke City zkušený zadák Ryan Shawcross, který se v Anglii nejvíce proslavil tím, že nadvakrát zlomil nohu středopolaře Arsenalu Aarona Ramseyho. Posledním přírůstkem se stal bývalý hráč londýnského Arsenalu Kieran Gibbs. Všichni hráči přicházejí zadarmo.

Beckham také myslí na budoucnost. Společně se stadionem vytvořil i obrovské tréninkové centrum, ve kterém trénuje nejen A-tým, ale také výběry od U12 do U19. Spousta aktuálních odchovanců už tak čas od času nastupuje i za první tým, což je mimo jiné skvělou zprávou pro rozvoj fotbalu ve Spojených státech.

Zdroje: BT Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.