Spojte se s námi


Evropská liga

Jak se k údajnému rasismu po zápase Rangers vs. Slavia staví skotský tisk?

Slavia podala ve čtvrtek večer v Glasgow skvělý výkon, který je ovšem zastíněný řadou okolností. Konkrétně mám samozřejmě na mysli přes čáru hrající hráče Rangers.

Publikováno

dne

Slavia podala ve čtvrtek večer v Glasgow skvělý výkon, který je ovšem zastíněný řadou okolností. Konkrétně mám samozřejmě na mysli přes čáru hrající hráče Rangers, jejichž frustrace z vlastní neschopnosti eskalovala po zápase incidentem Kamara vs. Kúdela. Jak na situaci reagují britské servery?

Zdroj: SK Slavia Praha

Ve Velké Británii se samozřejmě bere rasismus velmi vážně. Tak k tomu přistoupila i britská média, jenomže kde je pravda?

Kúdela údajně svému soupeři řekl následovné: „Řekl jsem mu „You’re fu*king guy“. Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus.“

Ostudný výkon Rangers a možný rasismus následně neunesl Glen Kamara, mimochodem podle serveru Glasgow Live nejlepší hráč skotského týmu v zápase (známka 7), který v útrobách stadionu napadl Kúdelu.

„Po utkání nebyl tým vpuštěn do kabin a Ondřej Kúdela byl zbaběle bez varování zbit pěstmi do obličeje hráčem Kamarou za přítomnosti trenéra Stevena Gerrarda. V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni,“ oznámil klub.

Svých hráčů se logicky zastal i Steven Gerrard: “Já doufám, že se to neututlá a nezahrabe pod koberec. Cítím se naštvaný. Znám Glena, věřím mu a jsem na 100 % na jeho straně. Je to extrémně znepokojující, že se to ve fotbale pořád děje. Něco se s tím musí dělat, ale to musí ti nade mnou.”

Bývalý vynikající záložník Liverpoolu a anglické reprezentace se stejně jako ostatní členové klubu Rangers FC Kamary zastávají. Podle nich je to skvělý a férový chlapík, který má velký smysl pro spravedlnost.

Aktuálně pětadvacetiletý Kamara se narodil ve finském Tampere a roky strávil v akademii Arsenalu. Do Skotska zamířil v roce 2017, kdy ho přivedl celek Dundee FC a v lednu 2019 ho prodal za 55 tisíc euro do Rangers.

Pro server Glasgow Times Evening komentoval zápas i David Weir, který uznal, že Rangers zkrátka nebyli dost dobří a Slavia postoupila zcela právem.

Všeobecně se však místo špatného výkonu Rangers řeší pouze tato situace a jen dva lidé vědí, kde je pravda. Faktem však zůstává to, že Skotové emočně utkání vůbec nezvládli a jejich chování musí být potrestáno, ať už Kúdela řekl Kamarovi cokoliv.

Zdroj: Glasgow Times Evening, Glasgow Live

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.