Spojte se s námi


Hokej

Pastrňák se stal nejlepším hráčem měsíce ve Východní divizi!

Útočník Bostonu Bruins s číslem 88 opět středem pozornosti. Za měsíc únor 2021 byl David Pastrňák vybrán jako nejlepší hráč Východní divize a zařadil se tak mezi další tři velké hvězdy.

Publikováno

dne

Útočník Bostonu Bruins s číslem 88 opět středem pozornosti. Za měsíc únor 2021 byl David Pastrňák vybrán jako nejlepší hráč Východní divize a zařadil se tak mezi další tři velké hvězdy. Vedení NHL vybírá nejlepšího hráče v každé divizi, český útočník se tak připojil například k hráči, který nosí také číslo 88 a není to nikdo jiný než Patrick Kane ze Chicaga Blackhawks (Centrální divize).

Zdroj: NHL | Minnesota Wild

Mezi další vybrané hráče patří Auston Matthews z Toronta Maple Leafs (Severní divize) a Logan Couture (Západní divize) ze San Jose Sharks.

Pastrňák po operaci kyčle naskočil zpět do hry ve velké formě a za měsíc únor nashromáždil osm asistencí a devět gólů. Z toho dal dva hattricky a završil tak svou statistiku na 10 hattricků v kariéře.

Krásný vzpomínkový hattrick si Pasta připsal v utkání Bruins vs. Flyers v rámci NHL Outdoor u pobřeží jezera Tahoe, kde rodák z Havířova zářil hned v prvních vteřinách utkání, kdy po chytré přihrávce od Breda Marchanda vsítil první branku a to v čase 00:34.

Ve druhé třetině přišla Pastrňákova druhá branka se „zpožděním“, přesněji v čase 00:46, když poslal Bruins hned v úvodu třetiny opět do vedení.

Svůj třetí gól přidal na samotný závěr utkání a završil tak skóre na finálních 7:3.

Český útočník se zároveň se svým desátým hattrickem v kariéře zapisuje do historie, když je po Tylerovi Toffoliovi z Los Angeles Kings teprve druhým hráčem, kterému se povedlo v rámci NHL Outdoor nastřílet tři branky.

Za tyto výkony je ocenění nejlepšího hráče Východní divize naprosto oprávněné. Pastrňák svou hrou baví diváky, přestože bohužel nemohu na stadiony a sledují dění pouze od obrazovek.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.