Spojte se s námi


Fotbal

TOP 5 karbaníků mezi fotbalisty

Jak je známo, fotbalisté milují hraní karet, netýká se to pouze amatérů, ale též profíků a světových hvězd. Pojďme se spolu podívat na TOP 5 známých hráčů, kteří si zahráli poker na profesionální úrovni.

Publikováno

dne

Jak je známo, fotbalisté milují hraní karet, netýká se to pouze amatérů, ale též profíků a světových hvězd. Pojďme se spolu podívat na TOP 5 známých hráčů, kteří si zahráli poker na profesionální úrovni.

Zdroj: By Renan Katayama, CC BY-SA 2.0

Při dlouhých cestách autobusem na zápas nebo ze zápasu bývá zvykem, že se hrají karty o drobné, hráči si tak krátí čas a přitom se zabaví. Ale někteří to dotáhli tak daleko, že si zahráli i na velkých pokerových turnajích.

Co spojuje fotbal a poker? Rozhodně to jsou hry, kde je důležitá strategie a také to, že se v obou hrách na profesionální úrovni točí závratné finanční částky. Pojďme se tedy podívat na 5 hráčů, kteří okusili na profesionální úrovni obě hry.

Ronaldo Nazario

Legendární brazilský útočník patří k jedněm z nejlepších fotbalistů své doby. Po konci fotbalové kariéry si však oblíbil karty, konkrétně poker. Na Bahamách vyhrál v turnaji 42 180 dolarů. Sem tam se účastní živých turnajů a rád si zahraje i online na PokerStars.

Teddy Sheringham

V sezóně 1992/1993 byl vyhlášen nejlepším střelcem anglické nejvyšší soutěže. Dnes již 54letý bývalý útočník Manchesteru United či Tottenhamu Hotspur válí u pokerových stolů. Během své karetní kariéry vyhrál na turnajích něco okolo 300 000 dolarů. Jeho největším úspěchem bylo zatím 14. místo na World Series of Poker Main Event. Za slušné umístění si odnesl 60 000 dolarů.

Gerard Piqué

Stálice obranné čtveřice Barcelony si moc ráda zahraje karty. V roce 2011, když bylo Piquému terpve 24 let, vyhrál 56 000 dolarů a podal i z pohledu odborníků velmi dobrý výkon. Od té doby si sem tam ve volném čase nějaký ten turnaj zahraje a za své výkony je dost chválen. Minulý rok byl na pokerovém turnaji v Barceloně na krásném druhém místě a vyhrál 352 905 eur.

Arturo Vidal

Bývalý Piquého parťák z Barcelony si našel k pokeru také cestu. Právě spolu s Piquém se v roce 2019 účastnili pokerového turnaje. Vidal nedopadl vůbec špatně, skončil na pátém místě a vyhrál 134 460 eur. Jejich pokerové hrátky se alespoň na čas musely pozastavit, chilský bijec nyní působí v italském Interu Milán.

Jan Vang Sørensen

Pro české fotbalové příznivce neznámé jméno. Je to bývalý dánský hráč, do svých 30 let působil v Odense. Jenže pak přišlo vážné zranění kolene, které ukončilo jeho kariéru. Jeho pokerová kariéra pro něj byla rozhodně bohatší než fotbalová, alespoň co se týká peněz. Do profi pokeru se dostal už v roce 1995 a na špičce se držel do roku 2008, jeho výhry v turnajích se odhadují na cca 2 000 000 dolarů.

Zdroje: Twitter – ODDSbibble, Wiki, colgadosporelfutbol.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.