Spojte se s námi


Fortuna liga

Derby je legendární zápas, těší se na neděli Jindřich Trpišovský

Po 12 letech se v neděli uskuteční konečně derby, v němž půjde o souboj dvou nejlepších celků v ligové tabulce. Vrchol sezony je to samozřejmě i pro Jindřicha Trpišovského.

Publikováno

dne

Po 12 letech se v neděli uskuteční konečně derby, v němž půjde o souboj dvou nejlepších celků v ligové tabulce. Vrchol sezony je to samozřejmě i pro Jindřicha Trpišovského, který už se na zápas se Spartou nemůže dočkat.

Zdroj: slavia.cz

V neděli od 18:30 vypukne 297. derby pražských „S“, v němž se bude chtít domácí Sparta vrátit zpět na první pozici. Pokud letenský celek vyhraje, bude mít před svými největšími rivaly náskok jednoho bodu.

„Derby je legendární zápas, na který se každý těší. Jedná se o vrchol ligy. Těšíme se i my. Je to další utkání v rychlém sledu poté, co jsme postoupili v Evropské lize. Sice je každý jednotlivý zápas za tři body, ale tohle je něco extra.

Je to největší zápas sezony, který každý hledá v kalendáři. Bohužel budeme hrát bez diváků, a tak zažijeme všichni poprvé derby bez nich. Je to strašná škoda. Na druhou stranu hrajeme venku, což možná bude menší psychologická výhoda. I tak je to ale velká událost a všichni tím žijeme,“ těší se Trpišovský.

Slavia je navíc ve skvělé formě, když se ji ve čtvrtek podařilo zvládnout předposlední zápas v základní části Evropské ligy s Beer Shevou. To Sparta nedokázala udržet vedení s Lille a s evropskými poháry se loučí.

Ani ve Fortuna lize to ale není úplně ono, když po 7 výhrách v řadě prohrála Sparta s Plzní a poté i s Českými Budějovicemi. Cenná je pak určitě výhra nad Teplicemi, jejíž hráči bojovali za svého trenéra Stanislava Hejkala, marně.

„Podle mě v tomhle zápase nikdo nevnímá, kolikátý je kdo v tabulce. Každý jde do derby s tím, že ho chce zvládnout. Když to přeženu, i kdyby hrál první tým s osmnáctým, tak bude průběh stejný,“ uvědomuje si Trpišovský význam derby.

Favorité budou jednoznačně sešívaní, kteří by v případě výhry odskočili už na rozdíl 5 bodů.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.