Spojte se s námi


Hokej

Top 3 defenzivní páry NHL z atlantické divize před nadcházející sezónou

Když má tým skvělou obranu, jedná se o jeden z prvních bodů potřebného k výhře Stanley Cupu. Jasným důkazem je toho i Tampa v čele se Švédem Victorem Hedmanem.

Publikováno

dne

Když má tým skvělou obranu, jedná se o jeden z prvních bodů potřebného k výhře Stanley Cupu. Jasným důkazem je toho i Tampa v čele se Švédem Victorem Hedmanem. Sestavil jsem proto žebříček Top 3 obraných dvojic, které určují směr svých týmů, a které zvyšují kvalitu ve své divizi.

Zdroj: NHL

3. Boston Bruins: Matt Grzelcyk – Charlie McAvoy

Boston opustili dva ze tří klíčových obránců (Zdeno Chára a Torey Krug), takže obrana v off season velmi zeslábla. I přesto v týmu zůstal mladý Charlie McAvoy, který sice zatím úplně bodově nevyletěl, ale v následující sezóně z něj bude mezi medvědy obránce číslo jedna.

V posledním ročníku tvořil nejlepší obraný tandem Bruins s kapitánem Zdenem Chárou, který prozatím nepodepsal novou smlouvu, což se s velkou pravděpodobnosti ani nestane. Jeho místo má obsadit zadák z třetí obrané dvojice Matt Grzelcyk.

Šestadvacetiletý Američan stabilizuje zadní řady Bostonu již třetím rokem a svými spolehlivými výkony si řekl o novou čtyřletou smlouvu, která mu přinese každý rok okolo 3,7 miliónů dolarů. Boston, ale stále krouží na trhu volných hráčů a rozmýšlí jestli podepsat dalšího kvalitního beka

2. Toronto Maple Leafs: Morgan Rielly – T.J. Brodie

Torontu se v posledních letech nedaří vyrovnat své obrané řady. Sice to z části zlepšil příchod Jake Muzzina, ale například akvizice Tysona Barrieho nebo Codyho Ceciho už tak povedené nebyly a Maple Leafs se s nimi rozloučili.

Tuhle nepříznivou situaci na modré čáře na východu Kanady má zlepšit příchod T.J. Brodieho, který si s Torontem plácl na čtyřleté smlouvě, která mu přinese 20,000,000 dolarů.

30letý Kanaďan sice v poslední době bodově upadl, ale v Torontu se od něj bude očekávat skvělé doplnění obrany a zkvalitnění hry jak dopředu, tak dozadu. Postavit na led by se měl vedle lídra obrany Morgana Riellyho.

Vinou zranění zaznamenal Morgan Rielly v posledním ročníku pouze 27 bodů, ale v předchozích letech neměl špatná čísla, dokonce v předloňské sezóně získal 72 kanadských bodů za 20 gólů a 52 asistencí.

Po neúspěšné bodové sezóně se od něj opět očekávají skvělé výkony, které bude muset Rielly naplnit, jelikož jeho výkony ovlivní vyjednávání o nové smlouvě, která mu za dvě sezóny skončí.

1. Tampa Bay Lightnings: Victor Hedman – Erik Černák

Na východním pobřeží v atlantické divizi nastupuje osm týmů a jedním z nich je i čerstvý vítěz Tamppa Bay Lightnings. V boji o Stanley Cup kapitána týmu zastával Victor Hedman, který za vyřazovací část získal ocenění Conn Smythe Trophy, které se uděluje MVP turnaje.

Zároveň se stal nejlepším zadákem své divize. Každoročně patří k nejlepším obráncům ligy, jedním z důvodů je i to, že za poslední čtyři sezóny překonal padesáti bodovou hranici.

Také rozhoduje i jeho prospěch pro tým především v jeho disciplinovanosti, protože obdržel v 66 zápasech pouze 31 trestných minut, což je jedno z nejlepších čísel mezi obránci v týmu.

Mezi hráči z modré čáry, přestože má z obránců Tampy největší čas na ledě, vyniká svou statistikou +/-, neboť skončil základní část s + 25 body. Ve Švédsku se momentálně uchází o tamního sportovce roku.

V minulém ročníku vedle něj nastupoval Kevin Shattenkirk, se kterým si skvěle sedl, ale 31 let starému Američanovi po sezóně vypršel kontrakt a následně podepsal s Anaheimem Ducks, takže ho už v dresu Lightnings neuvidíme.

Novým parťákem by měl být slovenský rodák Erik Černák, který do organizace přišel před třemi roky z Los Angeles.

Na to, že mu bylo v květnu dvacet tři let, je již výtečným pravým obráncem, který skvěle do sestavy zapadl a stal se z něj důležitý článek obrany. Sice za sezónu neposbírá tolik kanadských bodů, ale za to podává jisté a vyrovnané výkony.

Zdroje: www.eliteprospects.com, www.nhl.cz, www.instagram.com/nhlranks/

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.