Spojte se s námi


Fortuna liga

Z Olayinky se stává lídr. Jak dlouho ještě ve Slavii vydrží?

Peter Olayinka, čtyřiadvacetiletý záložník původem z Nigérie, se stává jednou z největších opor kádru Jindřicha Trpišovského. Není proto divu, že se již několik přestupových oken spekulovalo o jeho odchodu. Jak dlouho v Edenu ještě vydrží?

Publikováno

dne

Peter Olayinka, čtyřiadvacetiletý záložník původem z Nigérie, se stává jednou z největších opor kádru Jindřicha Trpišovského. Není proto divu, že se již několik přestupových oken spekulovalo o jeho odchodu. Jak dlouho v Edenu ještě vydrží?

Zdroj: slavia.cz

Peter Olayinka přišel do Slavie, která za něj tehdy belgickému Gentu zaplatila zhruba 80 milionů korun, v létě roku 2018.

Hned ve své premiérové sezoně pomohl sešívaným k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, kde ovšem nestačili na londýnskou Chelsea, pozdějšího vítěze. O rok později si zase zahrál základní skupinu Ligy mistrů, v níž dokonce svým gólem zařídil remízu 1:1 s Interem Milán.

Mezi další jeho úspěchy samozřejmě patří dva ligové tituly či vítězství v MOL Cupu. V dresu Slavie odehrál celkem 78 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil patnáct gólů a dalších deset připravil.

V poslední době zažila Slavia mnoho odchodů. Klub opustil například Tomáš Souček, Vladimír Coufal, Milan Škoda, Josef Hušbauer, Jaromír Zmrhal nebo Alex Král. Díky tomu se stal lídrem kabiny i na hřišti právě fotbalista z Nigérie.

Podle serveru transfermarkt.com je jeho tržní hodnota 3.5 milionů eur, což jej řadí mezi nejdražší hráče Fortuna ligy. Trenér Jindřich Trpišovský si jej ale váží mnohem více.

„Moc by si to zasloužil, ale doufám, že export na Ostrovy na nějakou dobu skončil. Ale hlavně by si musel West Ham připravit hodně peněz a pořádně zaplatit,“ reagoval čtyřiačtyřicetiletý trenér na údajný zájem West Hamu.

Ještě předtím se o Olayinku zajímal třeba Stuttgart, tým hrající nejvyšší německou soutěž. Ani on ovšem s nabídkou neuspěl a rodák z Ibadanu tak i nadále střílí góly ve Vršovicích.

To by se ale už brzy mohlo změnit. Po dobrých zkušenostech se Slavií je zřejmé, že by její hráči mohli odcházet do zahraničí častěji. Olayinkovi bude 16. listopadu 25 let a s největší pravděpodobností má tedy to nejlepší ve své fotbalové kariéře ještě před sebou.

Pokud se jeho výkony rapidně nezhorší, bude mít vedení Slavie na svém stole bezpochyby již v lednu několik zajímavých nabídek.

Zdroje: slavia.cz, transfermarkt.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.