Spojte se s námi


Evropská liga

Mým cílem bylo hrát první ligu, o Evropské lize jsem ani nesnil, tvrdí Nguyen po postupu Liberce do základních skupin

Slovan Liberec to dokázal! Po čtyřech letech se opět objeví v základních skupinách Evropské ligy, skvělými zákroky k tomu pomohl gólman Filip Nguyen. Jak si užíval zápas a následný postup?

Publikováno

dne

Slovan Liberec to dokázal! Po čtyřech letech se opět objeví v základních skupinách Evropské ligy, skvělými zákroky k tomu pomohl gólman Filip Nguyen. Jak si užíval zápas a následný postup?

Zdroj: fcslovanliberec.cz

Severočeši dokázali porazit kyperský APOEL, díky čemuž se kvalifikovali do základních skupin Evropské ligy. Lehký zápas to však rozhodně nebyl. „Zápas byl hodně nervózní. Skoro do konce utkání to bylo nerozhodně. Šli jsme si za tím a věřil jsem, že gól dáme. Nakonec jsme zahrávali penaltu, díky které jsme postoupili,“ hodnotil duel gólman Nguyen.

Jak vnímal prázdné tribuny, na které si bude muset od nového týdne opět zvykat? „V domácím prostředí to pro nás byla nevýhoda. Naopak v předchozích dvou utkáních, kdy jsme hráli venku, to bylo naší výhodou. Na to bych tedy nekoukal. I zpoza stadionu jsme ale slyšeli fanoušky. Tímto děkujeme za podporu a toto vítězství patří i jim.“

Zhodnotil také celkový postup kvalifikací: „Je to tak postavené, že každé kolo je těžší a těžší. V Rumunsku jsme měli štěstí, že byla situace taková, jaká byla. Soupeř byl oslaben. V play-off pak bylo štěstí, že jsme hráli doma, protože na Kypru by to byl také úplně jiný zápas. Štěstí tak v předkolech stálo při nás.“

Dočkal se tak něčeho, co jej nikdy nenapadlo. „Můj sen byl vždy zahrát si českou nejvyšší soutěž. To, že budeme hrát Evropskou ligu, mě nikdy ani nenapadlo,“ prozradil na sebe Filip Nguyen.

Teď už se může jen těšit na páteční los základních skupin, který rozhodne o budoucích soupeřích nejen Slovanu Liberec, ale také pražské Sparty či Slavie.

Zdroj: FC Slovan Liberec

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.