Spojte se s námi


Evropská liga

Nečekaná hvězda uplynulé sezóny: Lukaku patří k nejlepším střelcům celé Evropy

Publikováno

dne

Poslední rok v Manchesteru United byl neustále kritizován. Góly dával, fanouškům Rudých ďáblů se ale nelíbil jeho herní projev. Míče od něj odskakovali, jednoduše řečeno měl hrozný první dotek. Nyní je všemu jinak!

zdroj: goal.com

V létě si totiž urostlého hroťáka pořídil za 74 milionů Inter Milan. Na první pohled se to zdálo jako příliš vysoká cena, na druhou stranu i přesto na něm Manchester nevydělal, z Evertonu ho totiž koupil za 84 milionů eur.

I fanoušci Interu byli z částky trochu překvapeni, Lukaku jim ale rychle otevřel oči nejen skvělými výkony, ale i čísly. Po jedenácti ligových zápasech měl na kontě už devět gólů. Fanouškům se zároveň líbilo to, jak si rozuměl s Lautarem Martinezem.

Po posledním kole Serie A měl na kontě pěkných 23 gólů a 2 asistence, vzhledem k náročnosti italské ligy vynikající čísla.

Ve skupině Ligy mistrů se navíc podílel na dalších čtyřech gólech a v Evropské lize skóroval už šestkrát a opět na dva góly asistoval. V italském poháru skóroval dvakrát.

Podtrženo, sečteno, belgický reprezentant se ve všech soutěžích podílel na 39 gólech. Díky své síle je jedním z nejhůře bráněných útočníků světa. Příští rok by rád s Interem bojoval o titul, nyní ho čeká finále Evropské ligy.

Zdroj: Transfermarkt.de

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.