Spojte se s námi


Fortuna liga

Získá Slavia vysněného útočníka? Sešívaní sledují zabijáka ze zahraničí

Publikováno

dne

Mluví se o tom pořád dokola. Slavia hraje perfektní, náročný fotbal, dokáže potrápit i třeba Barcelonu nebo Dortmund, chybí ji jediné – gólový zabiják, který by proměnil vytvořené šance a dodal tak třešničku na dort slávistického výkonu. Teď se naskýtá možnost získat hráče, který góly dávat umí a navíc by zapadal do systému náročného kouče.

Zdroj: Facebook | Valmieri FC

Nigérijec Toluwalase Emmanuel Arokodare by byl, se svými 198 centimetry a bleskovou rychlostí, posledním dílem do sešívané skládačky. Navíc je mu pouhých 19 let, takže v případě dobrých výkonů by si mohl Jaroslav Tvrdík znovu připsat ohromnou částku v zelených číslech.

Červenobílí ale nejsou sami, kdo mají o nigérijce zájem. O 19letého útočníka prý projevil zájem i Anderlecht, kluby z Francie a Německa. Sešívání disponují napěchovaným rozpočtem, ovšem proti klubům z Bundesligy či Ligue 1 by asi hráli druhé housle.

Lotyšský klub Valmiera FC navíc nepožaduje za Arokodareho žádný extra balík. Za vytáhlého útočníka žádá něco přes milion eur, v přepočtu přibližně 35 milion korun. O to víc by ale tato částka nebyla problémem pro zahraniční bohatší celky.

Na podzim naskočil do šestnácti zápasů v nichž se prosadil sedmkrát. Díky tomu skončila Valmiera na čtvrté příčce zajišťující poháry. V letošní jarní části odehrál 9 zápasů ve kterých skóroval pětkrát.

Jeho tým je tak na třetím místě hned za věhlasnějšími celky FC Riga a FK Riga. Jednalo by se tak o největší úspěch v historii klubu, který ještě v roce 2017 nastupoval ve druhé lotyšské lize.

Do Edenu však už jeden útočník přišel, Jan Kuchta odcestoval s týmem na kondiční soustředění do Rakouska. Na hrotovou pozici tak sešívání mají teď 5 hladových vlčáků – Tecl, Musa, Kuchta, Van Buren a Jusúf.

U posledního jmenovaného se však intezivně jedná o angažmá v Liberci, budoucnoust Micka Van Burena je také nejistá.

Zdroj: Valmierafc.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.