Spojte se s námi


Fortuna liga

Kde je mu konec? Měl být ve Slavii novým brankářem. Nakonec patří Jaakkola mezi její nejhorší přestupy

Publikováno

dne

Do kabiny Slavie Praha přišel Anssi Jaakkola z Itálie a klub v něm viděl možného nástupce Martina Vaniaka. Nakonec měla jeho kariéra v červeno-bílých barvách doslova jepičí život. Kam nakonec došel ve své kariéře?

Zdroj: Twitter @anssi_jaakkola

Svojí profesionální fotbalovou kariéru začal v roce 2004 ve finském klubu Tornion Pallo 47. Během tří let ve Finsku hostoval také ve finské Hace.

V roce 2007 si ho ale do svých řad vyhlédla italská Siena. V jejím mužstvu odchytal řadu zápasů a stihl i krátké hostování v Colligianě.

Anssi byl také členem finského národního týmu do 21 let, za který odchytal 11 utkání. V roce 2010 byl pozván k utkáním kvalifikace na mistrovství Evropy 2012 proti Nizozemsku a Moldavsku. Nicméně v těchto zápasech nenastoupil. Byl tak až u vysoké prohry 0:5 v zápase se Švédskem.

Ve stejném roce ho do svých plánů zahrnulo také vedení pražské Slávie.

„Slavia představila další posilu, tou je finský brankář Anssi Jaakkola. S klubem podepsal smlouvu na dva roky s roční opcí. Anssi Jaakkola přichází do Slavie z AC Siena, kde hrál spolu s Lukášem Jarolímem. Třiadvacetiletý hráč je vysoký 195 centimetrů a váží 88 kilogramů.“

Jsem velice rád, že vše dobře dopadlo a mohu působit ve Slavii, která pro mě představuje velkou výzvu. Slyšel jsem o ní od Lukáše Jarolíma jen to nejlepší, má očekávání se potvrdila poté, co jsem se zapojil do práce s týmem,“ nechal se slyšet Jaakkola bezprostředně po přesunu do Prahy.

Trenérovi Karlu Jarolímovi s ním ale nakonec vydržela trpělivost jen dvě ligová kola. Po prohře v Teplicích 1:2, kdy herně nepřesvědčil a hlavně po domácí remíze se Sigmou 1:1, na níž se sám Jaakkola podepsal velkou chybou při vyrovnávacím gólu Michala Hubníka, si už za Slavii nezachytal. Z původně dvouleté smlouvy tak nakonec zůstalo jen půlroční angažmá.

Ze Slavie zamířil do skotského Kilmarnocku, kam si ho vytáhl jeho krajan Mixu Paatelainen. Ani ve Skotsku to ale nebylo to pravé. Naskočil pouze do 14 utkání a v roce 2013 znovu měnil působiště.

Domovem se mu stal jihoafrický klub Ajax Cape Town. V jeho dresu odehrál 87 zápasů a v sezoně 2015/2016 mu pomohl k zisku poháru.

Poté okusil také ještě angažmá v Readingu, jemuž pomohl ve 30 zápasech.

A kde je mu konec? Anssi Jaakkola je stále aktivním hráčem. Ve svých 33 letech aktuálně působí ve 3 anglické lize – v celku Bristol Rovers.

Použité zdroje: transfermarkt, isport, slavistickenoviny, wikipedie

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.