Spojte se s námi


Fortuna liga

Vše není jen o Kangovi. I další hráči Sparty musí nutně přidat

Publikováno

dne

Je to jako ve škole. Na některé žáky si přísný pedagog zasedne, jiní mají relativní klid. Podobně se to má i s hráči fotbalové Sparty. Média jsou vděčná Guéloru Kangovi za jeho svéráznost, fanoušci si zasedli na Libora Kozáka. Znovu se rozběhnuvší Fortuna liga ovšem hodně napoví, jak se to má s dalšími Sparťany, kteří nenaplňují svůj potenciál.

Zdroj: sparta.cz

Michal Trávník

Z Jablonce přicházel jako velká posila do středu zálohy. V konkurenci Kangy a konečně uzdraveného Dočkala sice nelze předpokládat, že by měl vyhrát kanadské bodování soutěže, avšak jeho dosavadní bilance v podobě jediné ligové přihrávky ze srpna 2019 proti Mladé Boleslavi je skutečně slabá.

Náznak zlepšení se ukázal v několika zápasech, kdy Trávník plnil roli štítového záložníka. Tam s ním ale trenér Kotal pravděpodobně nepočítá.

Za nepříliš pohyblivým Dočkalem totiž bude muset „hlídat“ přece jen větší atlet, než je Trávník. Ten bude operovat výše. A jestli chce uspět, měl by se urychleně rozvzpomenout na své severočeské časy.

Srdjan Plavšič

Srbský křídelník už nyní dosáhl velkého úspěchu. Ačkoli přišel do Sparty v rámci Stramaccioniho posilování, nejde o propadák. Na druhou stranu ve Spartě kroutí již třetí sezónu a přílišné zlepšení se dosud nekoná.

Na Plavšiče se při hře hezky kouká. Bohužel ale není příliš produktivní, navíc ho brzdí častá zranění. I přes údajný zájem z Bundesligy Sparta potřebuje od drobného záložníka mnohem víc, než předvedl v posledním derby, kdy se do základu dostal místo Karlssona, který byl u porodu svého dítěte.

Michal Sáček

Střední záložník Sáček je v rámci týmových odchovanců pozoruhodný tím, že se v A týmu Sparty drží kontinuálně, aniž by kdy absolvoval hostování v jiném celku.

Není sice Kadeřábek, ale přesun na pravého beka zvládl se ctí. Na rozdíl třeba od Ondřeje Zahustela, kterému to pokazilo kariéru. V současné době opět nastupuje v záloze, ale stejně jako předchozím dvěma mu chybí výraznější podíl na gólech.

Sáčkovi je třiadvacet let a jeho odpovědnost za výsledky se zvyšuje. Ze všech tří má v současnosti nejlepší výchozí pozici.

Dokonce se gólově prosadil v přípravě proti Žižkovu, což byl u Sáčka dosud velmi nevídaný jev. Třeba to bude právě on, kdo svým výrazným zlepšením Spartě pomůže na lichotivější příčku v tabulce.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.