Spojte se s námi


Fortuna liga

Wesley Sneijder byl blízko k přestupu do Sparty! Proč z transferu nakonec sešlo?

Publikováno

dne

Nizozemský fotbalista Wesley Sneijder byl v létě roku 2017, kdy na lavičku pražské Sparty usedl italský kormidelník Andrea Stramaccioni, velmi blízko k přestupu právě na Letnou. Proč z něj ale nakonec sešlo? 

Ital Andrea Stramaccioni přivedl do Sparty hráče jako Marc Janko, Semih Kaya, Georges Mandjeck či Srdjan Plavšič. Ve hře byl ale i nizozemský středopolař Wesley Sneijder.

Pětatřicetiletý rekordman v počtu startů za nizozemskou reprezentaci začal svoji profesionální kariéru v Ajaxu Amsterdam, odkud v roce 2007 zamířil do Realu Madrid. Na Santiago Bernabeu však vydržel pouze dva roky. Pak se totiž stěhoval do Itálie.

V Interu, s nímž vyhrál i Ligu mistrů, vydržel čtyři roky. V roce 2013 přestoupil rodák z Utrechtu do Galatasaraye Istanbul. V dresu tureckého týmu vstřelil během 124 zápasů celkem 35 ligových gólů.

Po příchodu Andrey Stramaccioniho na lavičku celku z hlavního města České republiky se začalo spekulovat o jeho možném přestupu do Sparty. Z přestupu tvořivého záložníka ovšem nakonec kvůli vysokým požadavkům sešlo.

„Chtěl jsme Sneijdera, ale ten si řekl o pět milionů eur ročně (asi 130 milionů korun) a to jsme nemohli přijmout,“ prozradil časem italský trenér.

Vicemistr světa si pak ještě zahrál ve Francii a Kataru. Střelec 35 reprezentačních branek měl v týmu Al-Gharafa smlouvu až do léta loňského roku, avšak kvůli zranění odehrál poslední zápas své hráčské kariéry v prosinci roku 2018.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.