Spojte se s námi


Bundesliga

Zákaz společných oslav gólů? I tak bude vypadat Bundesliga po restartu soutěže, mohlo to být ale horší

Publikováno

dne

Už za týden to vypukne! Můžeme se těšit na Bundesligu, která se rozehraje jako první z evropských soutěží. Navíc se jedná o jednu z nejlepších lig napříč kontinentem, takže bude rozhodně o to sledovanější a pro ligu samotnou je to skvělá reklama. Nicméně je jasné, že restart soutěže neproběhne jen tak. Bude nutné dodržovat stanovená pravidla a některá z nich budou velký nezvyk.

Radost z návratu fotbalu je jedna věc. Existuje však nemálo lidí, kterým vadí, že se bude fotbal hrát před prázdnými tribunami. Obzvláště pak v Německu, které je proslulé fantastickou atmosférou. A ti, kterým fotbal bez fanoušků vadí, nyní mají další důvod ke kritice. Již jsou totiž známá pravidla, které bude nutno dodržovat.

Dle očekávání budou týmy pochopitelně nastupovat na hřiště odděleně. Při střídání si hráči nebudou moci plácnout, ani podat ruce. Zmizí i podání si ruk se soupeřem před zápasem i po něm.

Poněkud bizarní se může kdekomu zdát, že fotbalisté na střídačce budou muset býti v rouškách. Co bude ovšem i pro samotné fotbalisty nejtěžší? Držet se zákazu společných oslav gólů. Třeba se však od některých showmanů dočkáme nových kreativních kousků a ve výsledku to nebude působit tak bizarně.

Nicméně se dá čekat, že tento zákaz bude porušen. Přeci jen je fotbal o emocích a při jejich výlevu holt někdy jde myšlení a logika stranou. Každopádně však můžeme být rádi, že souhrn pravidel, která se budou muset dodržovat, je pouze takovýto. Mohlo to být mnohem horší.

Lékař Hoffenheimu totiž navrhoval radikální pravidla. Chtěl zakázat rohové kopy, pískat každý sebemenší kontakt mezi fotbalisty, hráči se měli omlouvat jen slovně, nikoliv podáním ruky. Rovněž si přál, aby fotbalisté hráli v rouškách a rozhodčí měl mít elektronickou píšťalku či ochranný štít, aby neprskal při pískání na hráče.

To by teprv byla zábava a pořádný bizár. Buďme ale rádi, že alespoň nějaký fotbal uvidíme, ačkoliv v takovéto podobě.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.