Spojte se s námi


Fotbal

Everton už nechce být stále dvojkou. Jaký má jeden z nejvíce utrácejících týmů plán?

Publikováno

dne

Everton je klubem, jehož majitelé mají ohromné finanční prostředky k tomu, aby si zajistili top hráče. Každoročně to dokazují novými a novými posilami, které je však ne a ne dovést na tolik vysněný vrchol. Změní se to nyní pod Carlem Ancelottim?

To, že peníze znamenají ve sportu hodně, ale ne vše, je snad nejlépe vidět na Evertonu, který od sezony 2017/18 investoval do nových posil 423 milionů eur (o 57 milionů eur více, než Liverpool) a výsledkem je aktuálně 12. místo v Premier League.

Částka 423 milionů eur řadí The Toffees na 11. místo v tabulce nejvíce utrácejících týmů za své posily. Pokud započítáme i zisk 236 milionů eur za prodej hráčů, tak je Everton v mínusu 187 milionů eur a posune se v této tabulce dokonce na 9. příčku.

Tato záporná čísla by majitelům jistě nevadila, kdyby se jejich tým dostával pravidelně alespoň do Evropské ligy, ovšem to se jak všichni víme neděje.

I proto přišel 22. prosince minulého roku do Liverpoolu nový kouč Ancelotti, jenž se snaží Everton konečně dovést tam, kam patří a kde by si při tak velkých investicích rozhodně zasloužil být. Koučova historie plná úspěchů by mohla být tím klíčovým faktorem v cestě za úspěchem.

Počítá se, že italský kouč nyní v létě zásadně přebuduje kádr, aby byl konkurence schopný s anglickou špičkou. Z posledních novinek se Everton zajímá o barcelonského Todiba, který aktuálně hostuje v Schalke.

Devatenáctiletý Francouz má velký potenciál a v Evertonu by mohl plnit roli defenzivního záložníka či stopera. Předpoklady má pro oba posty.

Dále by Ancelotti rád získal Jamese Rodrigueze, kterého již vedl v Realu Madrid. Podle dostupných informací udělal italský kouč z kolumbijského záložníka přestupovou prioritu číslo jedna!

Při pohledu na tým Evertonu je vidět, že jde o skvělý tým plný velmi kvalitních hráčů a je také dobře vyvážený. Ovšem pokud chtějí majitelé svůj klub vidět v Lize mistrů, tak musí upustit od každoročních nákupů velkého počtu „průměrných“ hráčů a snažit se získávat jednoho špičkového fotbalistu po druhém.

Tím bych osobně dokázal označit pouze Jordana Pickforda, Yerryho Minu (i když svůj talent ještě zcela nepotvrdil), Lucase Digneho, Richarlisona a Dominica Clavert-Lewina.

Logicky dá mnoho velkých talentů přednost Manchesteru United či Liverpoolu před Evertonem. Ale to by mohl změnit právě Ancelotti, jehož by hráči mohli následovat.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.