Spojte se s námi


Fortuna liga

Pět nejlepších posil Sparty všech dob

Publikováno

dne

Pražská Sparta je na přestupovém trhu jedním z nejaktivnějších českých celků. Nedávno jsme si představili nejhorší přestupy, které Sparta v poslední době uskutečnila. V dnešním článku si ovšem ukážeme posily, na které budou na Letné ještě dlouho v dobrém vzpomínat.

zdroj: sparta.cz

Leónard Kweuke

Reprezentant Kamerunu přišel do Sparty v roce 2010 z Dunajské Stredy. V rudém dresu odehrál celkem 109 zápasů, ve kterých si kromě 43 gólů připsal také 15 asistencí. Během svého tříletého působení na Letné vyhrál jednou Český superpohár. V létě roku 2013 přestoupil za 50 milionů korun do tureckého Rizesporu.

Martin Dúbravka

Rodák z Žiliny přišel do Sparty v létě roku 2017 jako volný hráč. Slovenský brankář odchytal na Letné pouze patnáct soutěžních duelů a poté zamířil na hostování do Newcastlu. To se v létě následujícího roku změnilo v trvalý přestup, za který Sparta dostala více než 170 milionů korun.

Wilfried Bony

Útočník z Pobřeží slonoviny přišel do Sparty v roce 2007. Nejdříve se připojil k B-týmu, kde naplno ukázal své kvality. Proto se také následně stal členem základní sestavy Josefa Chovance. Ve Spartě vstřelil během 79 zápasů celkem 33 branek, díky čemuž také letenští vyhráli v sezoně 2009/10 mistrovský titul.

Bořek Dočkal

Bývalý hráč sešívaných přestoupil do Sparty v roce 2013 z norského Rosenborgu za 15 milionů korun. Během čtyř let odehrál 154 utkání, v nichž vstřelil 32 gólů a na dalších 59 nahrál. V roce 2017 jej za 230 milionů korun odkoupil čínský klub Henan Jianye. Do hlavního města České republiky se vrátil za dva roky, ovšem pouze za 34 milionů korun.

David Lafata

Do Sparty přišel David Lafata v lednu roku 2013 a uvedl se gólem do sítě londýnské Chelsea v rámci šestnáctifinále Evropské ligy. V dresu Sparty stihl odehrát 203 duelů, ve kterých vstřelil 111 branek. V sezoně 2013/14 oslavoval český double. Třikrát se dokonce stal nejlepším střelcem ligy. V roce 2018 ukončil kariéru jako jedna z největších legend letenských.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.