Spojte se s námi


Fotbal

Proč Messi ignoruje míč na začátku zápasu? Je za tím genialita, říká Valverde

Publikováno

dne

Lionel Messi se v úvodních minutách příliš nezapojuje do hry. Proč? Dle Valverdeho, manažera Barcelony, je za tím jeho genialita. Svým hráčům často říká že nesmějí přemýšlet, ale hrát. Pro Messiho ale tato slova rozhodně neplatí.

Dle webu sportbible.com si Messi často první minuty zápasu nechává na pozorování hry. Ignoruje míč a prochází okolo obránců, přičemž je studuje. Argentinský útočník sleduje každý pohyb a pozoruje slabiny v jejich hře.

„Jakmile zápas pokročí, Messi se postupně do hry zapojuje. Poté perfektně ví nedostatky soupeřů a dokáže je dokonale využít,“ říká Valverde. I proto Messi střílí více gólů ve druhém poločase.

O Messim je známo, že bez míče příliš neběhá, alespoň v posledních letech. Ovšem když se rozběhne, obrana soupeře má dost práce s tím, aby jí neprošel a nevstřelil branku. Messi zkrátka chodí lépe, než mnoho hráčů běhá.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.