Spojte se s námi


Bundesliga

Takhle má vypadat fair-play! Bayern, Dortmund, Lipsko a Leverkusen finančně pomohou klubům v první i druhé lize

Publikováno

dne

Německo je nejen ve fotbale velice specifické a opět se ukazuje, že v některých věcech jsou tamní kluby oproti všem dalším z nejlepších pěti lig hodně napřed. Že se Bundesliga snaží být penězi nezkažená a odmítá příchod boháčů, to se ví. Ale také tam panuje nemalá dávka solidarity a ta se projevila i nyní!

Zdroj: bundesliga.com

Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, RB Lipsko i Bayer Leverkusen vypomůžou finančně všem ostatním klubům v Bundeslize i 2. Bundeslize. K solidárnímu gestu kluby využijí prostředky, které by dostaly od svazu za televizní práva. Tyto finance ještě nebyly klubům vyplaceny, neboť se vyplácí až koncem sezony. Nicméně to by dohromady dalo částku „pouze“ 12,5 milionů eur. Dalších 7,5 milionů kluby darují z vlastních prostředků. Dohromady se bude jednat o částku 20 milionů eur.

Jedná se o pomoc, která by měla klubům zmírnit finanční dopady koronavirové pandemie. „Tato kampaň zdůrazňuje, že solidarita v Bundeslize a Bundeslize 2 není neupřímnou a umělou záležitostí. Prezidium DFL je velmi vděčné všem účastníkům Ligy mistrů a rádo by vyjádřilo vděk i za všechny kluby,“ sdělil mluvčí DFL.

Minimálně pro Bayern se nejedná o novinku, neboť bavorský klub v minulosti finančně pomohl hned několika klubům a zachránil je tak před bankrotem. Jedním ze zachráněných je i dnes pomáhající Borussia Dortmund. Zástupci obou klubů se pak shodují, že tímto gestem chtějí ukázat, že fotbal není zkažený a a stojí na správném místě. Zároveň dodali, že v těžkých časech silnější musí pomáhat slabším a tak také činí.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.