Spojte se s námi


Fotbal

Premier League s 22 týmy? Nikdo v Anglii už nevěří, že se liga dohraje. Jaké jsou varianty ukončení?

Publikováno

dne

V Anglii se odložily zápasy a nejdříve se bude hrát opět až 30. dubna. Málokdo však věří, že tomu tak skutečně bude. Majitelé klubů a fotbalové hvězdy nyní spíše řeší to, že když se liga nedohraje, tak jak to udělat, aby to bylo spravedlivé.

To Rooney má jasno o tom, že by měl vyhrát Liverpool, ovšem zároveň si uvědomuje, že nedohrání ligy bude znamenat to, že se bude muset rozhodnout o spoustě věcech a tak jako tak. Někdo nebude spokojený.

“Liverpool vyhraje Premier League. Byli fantastičtí. Pracovali velice tvrdě a titul si zaslouží. Dovedete si představit čekat 30 let na titul a poté byste o něj měli tímto způsobem přijít?” řekl Rooney v rozhovoru pro The Times.

“Je to také správné z hlediska postupů, sestupů a kvalifikování se do Ligy mistrů. Pokud by se sezona prostě jenom ukončila, tak si dovedu představit, že by byla spousta právních bojů. Férové určitě je sezonu dohrát,” má jasno hráč Derby County.

Jenomže, co když bude tato pandemie trvat až do června a na dohrání ligy by zbýval pouze červenec. Vzhledem k tomu, že se příští rok má hrát ještě EURO, tak by šlo o velmi dlouhou sezonu, během které by se dalo očekávat mnoho zranění!

Ale řekněte fanouškům Liverpoolu, jejichž miláčci dosáhli po 29 kolech na 82 bodů, když je o body obral pouze Manchester United a Watford a cílí tak na absolutní rekord v bodovém zisku během jedné sezony, který zatím drží Manchester City, že se tato sezona anuluje. Hasiči a policie by v tu chvíli měli hodně práce.

Se zajímavým řešením přichází ředitel Brightonu, který řekl, že by bylo nefér, kdyby Liverpool nezískal titul. Nevěří však, že se liga dohraje a byl by pro, aby sezonu 2020/21 hrálo 22 týmů.

Gary Neville také patří k těm, kteří věří, že se ligy dohrát prostě musejí a to třeba i za zavřenými dveřmi, jelikož finanční ztráta by byla pro kluby katastrofická.

Jeden z nejvyšších činovníků organizace FIFA Greg Clarke se vyjádřil k tomuto tématu tak, že považuje za nemožné, aby se evropské ligové soutěže dohrály. Vzhledem k tomu, že jde o člověka, který má k dispozici opravdu kvalitní informace o průběhu pandemie koronaviru, tak se dá jeho slovům věřit a spíše lze očekávat až start nového ročníku.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.