Spojte se s námi


Fortuna liga

Dohrát ligu na playstationu? Máme na první trojku, tvrdí olomoucký kapitán Beneš. V čem vidí pozitivum koronaviru?

Publikováno

dne

Vít Beneš se zranil před začátkem jarní části a tak jej v sestavě Sigmy musel nahradit Jan Štěrba. V druhé půlce sezony si tedy nepřipsal jediný start a ještě si na to bude muset nějakou chvíli počkat. V rozhovoru, který poskytl pro Olomoucký deník, se rozpovídal o tom, jak je na tom nyní se zdravím či jak by Hanáci dopadli, kdyby se liga dohrávala přes playstation.

Zdroj: facebook.com/sksigmaolomouc

Kvůli natrženému stehennímu svalu zmeškal Vít Beneš všechna utkání jarní části. Nyní, když se konečně zdravotně zotavuje, se však hrát nemůže a nikdo neví, jak dlouho tento stav potrvá. Jaké je ale pozitivum koronaviru? „Aspoň budu mít čas zranění úplně doléčit,“ má jasno kapitán Olomouce.

„Posledních 14 dnů jsem trénoval individuálně poté, co jsme měl asi tři týdny úplný klid. Od pondělka jsem plánoval vrátit se ke klukům v týmu, ale bohužel události posledních dnů to zastavily. Budu tedy pokračovat individuálně,“ dodal Beneš, kterého zastoupil Jan Štěrba. Právě jeho výkony při své absenci zraněný stoper pochválil.

Jak si zvykl na roli kapitána? „Vždy jsem to měl tak, že i když jsem kapitán nebyl, snažil jsem se žít s týmem dál a psychicky jej podporovat. Ale jinak to nemůžu hodnotit. To je na druhých. Jsem ale rád, že kapitánskou pásku můžu nosit. I když, teď jsem byl spíš něco jako nehrající kapitán. Někdy to není příjemné, ale nedá se nic dělat.“

Zdroj: facebook.com/sksigmaolomouc

V roli kapitána musel řešit i nepříjemnosti, jako byla kauza okolo Václava Pilaře. „Pokaždé jsme respektovali rozhodnutí klubu. Ať už že odchází, nebo se zase do klubu vrací. Když se to stalo, bral jsem ho dál jako spoluhráče. Tím to skončilo. V několika zápasech už nastoupil. Je to plnohodnotný hráč našeho kádru,“ nechal se slyšet.

Jak vidí situaci s dohráním sezony? „Vždy někdo ztratí a někdo vydělá. My bychom na ukončení sezony doplatili v poháru, ale zase bychom nemuseli řešit záchranu. Ale v poháru už jsme daleko a chtěli bychom se o trofej i evropské poháry porvat. Snad rozhodnutí bude rozumné. Je možné, že se dohraje jen 30 kol podle starého systému. To je podle mě nejpravděpodobnější.“

Na závěr dostal kapitán Sigmy otázku, jak by mu svědčilo, kdyby se liga dohrála na playstationu. „V každém týmu asi někdo FIFU na playstationu hraje, ale co jsem viděl naše kluky třeba na soustředění hrát. Tak myslím, že máme dobré hráče i v této disciplíně. Možná bychom se porvali i o první trojku,“ má jasno Vít Beneš.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.