Spojte se s námi


Premier League

Arteta chce oživit útok Arsenalu. Novopečený trenér má spadeno na hvězdu Bundesligy

Publikováno

dne

Mikela Artetu teprve čeká soutěžní premiéra na lavičce Arsenalu, nicméně nový lodivod severolondýnského celku se již poohlíží po posilách. Přestupovým cílem číslo jedna je pro sedmatřicetiletého Španěla útočník hájící barvy Bayeru Leverkusen.

Ačkoliv bylo přestupové léto z pohledu Arsenalu až netradičně silné a fanoušky zcela jistě potěšilo, už po dvou měsících byla atmosféra u Gunners jiná. Špatná hra, zlé výsledky i rozklížená atmosféra nakonec vyústily v odchod Unaie Emeryho. Paradoxně nejlépe si z nových posil vede osmnáctiletý Gabriel Martinelli.

Nicolas Pepe, David Luiz, Kieran Tierney a Dani Ceballos zůstávají za očekáváním. Zejména od křídelníka z Pobřeží slonoviny se čekaly daleko lepší výkony. Jediným mužem, na kterého se dá v ofenzívě spolehnout, je Pierre-Emerick Aubameyang.

U gabonského rychlíka, stejně jako u Alexandra Lacazetta, hrozí lednový či letní odchod z Arsenalu. Arteta tak potřebuje útok Gunners oživit a najít pravděpodobně budoucí náhradu za některé ze svých útočných es.

Primárním přestupovým cílem je pro někdejšího asistenta Pepa Guardioly útočník Bayeru Leverkusen Kevin Volland. Sedmadvacetiletý německý reprezentant nastoupil v této sezoně do pětadvaceti zápasů, ve kterých zaznamenal sedm gólů a stejný počet asistencí. Volland, jenž do Bayeru přestoupil v létě roku 2016 z Hoffenheimu, je schopný nastoupit na jakékoliv ofenzivním postu.

Volland nastoupil v dresu Werkself do 133 utkání, v nichž si připsal 45 gólů a 29 asistencí. Tržní hodnota hvězdy aktuálně šestého celku Bundesligy je 35 milionů euro, nicméně do konce kontraktu zbývá „pouze“ osmnáct měsíců, což bude na vedení Leverkusenu tlačit, aby svého útočníka prodalo za vyšší cenu.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.