Spojte se s námi


Liga mistrů

Favre: Na Camp Nou zahrajeme inteligentně a odvážně, Barcelonu znám

Publikováno

dne

Na tiskovce nechyběli ani zástupci Borussie Dortmund, která přicestovala do Barcelony na zápas s místním gigantem v úterý a už si i osahala trávník Camp Nou. Jako první to byl kouč Lucien Favre, který novinářům pověděl, že svého středečního soka dobře zná a chce, aby se proti němu jeho tým předvedl v dobrém světle.

Lucien Favre
Zdroj: fcbarca.com

Můžeme nastoupit v různých formacích a není třeba být více defenzivní. Dokážeme zahrát i s presinkem v rozestavení 4-2-3-1. První je zapotřebí se starat o odehrání dobrého utkání. Na Camp Nou je to proti Barceloně vždy obtížné a my se na tento zápas těšíme. V prvním utkání jsme hráli velmi dobře a měli hodně příležitostí ke skórování. Dobře jsme bránili, byli trpěliví a mohli vyhrát.

Zítra (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) budeme muset odvést velkou práci, protože Barcelona je velmi silný tým. Barca má velmi dobrý kádr a znám tento tým velmi dobře. V minulé sezoně, když hrál proti Liverpoolu v prvním utkání semifinále, nedal Angličanům čtvrtý gól a už tehdy jsem věděl, že je to může stát hodně. V odvetě pak měla i Barcelona své šance a pořád jsou skvělým týmem.

Lucien Favre na tiskové konferenci před utkáním s Barcelonou (zdroj: uefa.com)

Vždy cítíme tlak a to nehledě na to, kde hrajeme. Duely s Barcelonou jsou velmi těžké, ale budeme hrát s velkou radostí. Chceme, aby se nám v tomto střetnutí vedlo dobře. Musíme dobře bránit a pokusit se s kuráží a inteligentně útočit. Nemůžeme příliš spěchat při zahrávání našich akcí.

Alcácer s námi bohužel nemůže být, jelikož utrpěl zranění kolene a zůstat tak doma. Na začátku ročníku hrál velmi dobře a dal mnoho branek. Je to efektivní střelec a tyto zdravotní patálie jej pronásledují již delší dobu. A jestli bude hrát Reus od začátku? Neřeknu, ale pravděpodobně ano.

Lucien Favre při tréninkové promluvě na Camp Nou (zdroj: uefa.com)
Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.