Spojte se s námi


Liga mistrů

Trpišovský: Vyjma porážky to byl skvělý zápas a dělali jsme vše, co bylo v našich silách

Publikováno

dne

Lodivod pražské Slavie Jindřich Trpišovský byl po závěrečném hvizdu zápasu v Lize mistrů proti Barceloně spokojený s přístupem svých hráčů, ale zároveň vyjádřil zklamání z toho, že jeho tým nezískal alespoň bod.

Kromě prvních dvaceti minut odehráli mí hráči fantastický zápas. Jsme velmi spokojení a věděli jsme, jaký soupeř před námi leží. I přes porážku jsme potěšení. V druhé půli se naše hra zlepšila. Do samého závěru měli jsme hodně šanci uvnitř šestnáctky a Barcelona byla pod tlakem. Bez ohledu na porážku to byl skvělý zápas a je škoda, že jsme jej prohráli vlastním gólem.

Musí se však říci, že jsme do utkání vstoupili velice špatně. Soupeř dominoval, ale pak jsme si vedli dobře a to i brankář s obránci. Dělali jsme co bylo v našich silách a rovněž fanoušci byli šťastní. Kvalita Messiho při první brance a vlastní trefa ze standardní situace rozhodli o zápase. Byla to smůla. Barcelona hrála odlišně, než jsme čekali a v úvodní čtvrthodině to od nás bylo velice špatné.

I přes hráče v útoku jsme byli velmi daleko od soupeřovy branky a hráli jsme s velkým respektem. Semedo nám to svým výkonem činil obtížné a proto jsme tuto zónu museli chránit dvěma hráči. Naši soupeři utíkali po pravé straně a to jsme měli předvídat. Dali jsme dva góly a to je velmi málo vzhledem k počtu šancí, které jsme měli. Škoda.

Pětkrát jsme byli blízko a neproměnili naše příležitosti. Bolí nás a někteří hráči mají stále sklopenou hlavu. Je to velké zklamání, že jsme dali pouze jednu branku, do té soupeřové.

Je těžké napodobit Messiho styl, je úžasný. Pořád si pamatuji, jak prodribloval mezi dvěma hráči. Už tak se zdá rychlý, ale naživo je to ještě rychlejší. Myslím si však, že jsme si s ním kromě výjimek při jeho zakončení, kdy jsme už měli šest hráčů kolem pokutového území, uměli poradit. Spousta našich hráčů se může s těmi z Barcelony srovnávat. Všichni barcelonisté jsou úchvatní a je rozdíl je vidět v televizi a takto.

Je obtížné předpovědět, jestli bychom v jiné skupině byli na lepším umístění. Alespoň jsme viděli Messiho, de Jonga, Suáreze, Piquého. Stojí to za to, stejně jako odehrát takto dobrý zápas s Barcelonou. Mohli jsme vyhrát. Byl to ale pro nás perfektní zážitek a to ještě pojedeme na Camp Nou a do Dortmundu.

Nebudu prozrazovat naše tajemství, ovšem potřebujeme takové hráče, kteří jsou dobří v rámci fyzické formy a dělají to, co je pro dobrou kondičku zapotřebí. Záleží rovněž na trénincích. Vystřelit dvaadvacetkrát by bylo bez dobré fyzičky nemožné. S unavenýma nohama se dělá více chyb.

Domnívám se, že náš brankář je velmi dobrý a s ter Stegenem bych jej nevyměnil, ačkoliv je řeč o klíčovém hráči Barcelony. Kdyby byl zdarma, tak bych jej bral.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.