Spojte se s námi


Ostatní

Dva sporty, jeden národ! Fotbalová Slavia navázala spolupráci s basketbalisty Nymburka

Publikováno

dne

Zrodila se spolupráce napříč sporty. Mistr naší nejvyšší fotbalové ligy Slavia Praha uzavřel dohodu s reprezentačním týmem, a také se šampionem českého basketbalu Nymburkem. Vzájemně si tak vyjádří podporu v náročných duelech nejen na evropské, ale i světové scéně.

Facebook: Basketball Nymburk

Fotbal a basketbal na jedné lodi! Česká basketbalová federace, ERA Basketball Nymburk a SK Slavia Praha se domluvily na spolupráci. Ta by měla spočívat ve vzájemné podpoře při reprezentaci českého národa.

Fotbalisté Slavie nejprve dorazí fandit na utkání Ligy mistrů, ve kterém Nymburk přivítá Bamberg. Basketbalová reprezentace, včetně hráčů Nymburka, poté dorazí do Edenu povzbudit Slavii při duelu s Barcelonou.

Tradiční klub z hlavního města dokázal v uplynulých týdnech sjednotit český národ při svém tažení Evropou, ať už v utkáních s Interem Milán či proti Borussii Dortmund. To stejné se však povedlo českému reprezentačnímu výběru na mistrovství světa v Číně, kde se nečekaně umístil před favorizovanými USA, a to na krásném šestém místě.

A právě tato skutečnost spojuje tyto dva sporty. Nejenže dělají dobré jméno malému státu ze středu Evropy, ale dokonce v něm probouzí lásku, sílu a hrdost! Zároveň také naší zemi naučily tomu, že se dá prohrát i se ctí.

Do této chvíle však úspěšná mužstva v jednotlivých sportech táhla za svůj vlastní provaz, což se nyní změní! Celky spojí síly a navzájem se podpoří v důležitých momentech. Vznikne tak zajímavá fotbalovo-basketbalová kooperace, jenž odstartuje již ve středu 16. října úvodním zápasem nymburských basketbalistů v letošním ročníku Ligy mistrů proti Bambergu.

V hledišti zaplněné Královky jim v souboji s nevyzpytatelným soupeřem budou fandit i vítaní hosté – fotbalisté SK Slavia Praha. Ti se nemohou dočkat a už teď se dle slov trenéra Jindřicha Trpišovského velice těší.

„Moc se na vzájemnou podporu těšíme. Tažení českých basketbalistů na mistrovství světa jsme hodně sledovali, kluci se na zápasy dívali i v kabině. I když fotbal a basketbal jsou na první pohled vzdálené sporty, tak pojetí, jakým se česká reprezentace prezentovala je něco, co nám je velmi blízké. Touha po vítězství a týmový duch byly z týmu obrovsky cítit. Stejně tak budeme fandit Nymburku v Lize mistrů,“ uvedl.

„Mistrovství světa v basketbale bylo pro českého fanouška velkým zážitkem. Obrovský úspěch pro české kluky byl vůbec postup na takto významný turnaj. Jenomže výsledky a projev, kterým se na světovém šampionátu tým prezentoval, vyvolal v Čechách doslova basketmánii. A to i u nás v kabině, zápasy jsme hodně sledovali v masérně. Klobouk dolů před hráči za to, co na turnaji předvedli. Těším se, že některé z nich uvidíme i ve středu,“ dodal za kabinu Slavie záložník Tomáš Souček.

Přesně o týden později si obě strany role prohodí. Zatímco Slávisté budou v Edenu čelit katalánské Barceloně, z hlediště je budou podporovat členové národního týmu a samozřejmě také Nymburka.

„Těším se hodně, na diváky, atmosféru, nejlepší český fotbalový klub a proti němu nejlepší hráč na světě Lionel Messi, něco takového se u nás nevidí každý den. Já nikdy nebyl na velkém fotbalovém utkání, takže se na tuhle premiéru moc těším,“ řekl klíčový hráč národního týmu i Nymburka Vojtěch Hruban.

Podobně to vnímá i jeho spoluhráč Martin Peterka. „Těším se hodně. V sezoně máme normálně málo času na to, abychom se mohli jít chodit dívat na jiné sporty. Teď to hezky vyšlo. Čekám, že bude narvaný stadion, bude super fotbal a doufám, že Slavia vyhraje,“ prohlásil.

Vzájemnou spolupráci okomentoval také předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík: „Basketbalová reprezentace ČR a současná fotbalová Slavia jsou mimořádné sportovní kolektivy a jejich sportovní sounáležitost je nádherný projekt. V mládí jsem basket hrál a to, že budeme moci reprezentanty přivítat na zápase s Barcelonou bude další zážitek tohoto významného slávistického dne.“

Jasný vzkaz do Edenu poslal předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta: „Jsem rád, že se daří spojovat úspěšné kolektivy napříč českým sportem. My jsme si svou pohádku prožili na mistrovství světa a věřím, že pozitivní basketbalová nálada ve společnosti stále zůstává. Slavia si svůj nádherný příběh prožívá teď. Pro zápas s Barcelonou bych slávistům propůjčil motto naší repre – prostě se rvěte jako lvi.“

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.