Spojte se s námi


Ostatní

Petr Čech podepsal novou smlouvu a vrací se do brány! Tentokrát však do té hokejové

Publikováno

dne

Legendárního českého brankáře čeká další velká výzva. Už o víkendu si totiž pravděpodobně odbude debut mezi třemi tyčemi v první britské hokejové lize!

Kopačky už sedmatřicetiletý Petr Čech před několika měsíci pověsil na hřebík, ale jeho aktivní profesionální sportovní kariéra tím očividně ještě nekončí! Britský hokejový klub Guildford Pheonix totiž ve středu večer oznámil, že s úspěšným fotbalovým brankářem podepsal profesionální smlouvu.

Už o víkendu by si navíc měl odbýt premiéru v nejvyšší ostrovní hokejové soutěži. „Petrův podpis je pro Phoenix ohromný. Je to skvělý chlap, který tvrdě trénuje, a nemůžu se dočkat jeho debutu,“ řekl v oficiálním oznámení hlavní kouč Andy Hemmings.

Asistent trenéra, Slovák Miloš Melicherík, zase prohlásil na adresu Petra Čecha: „Jsme hodně rádi, že se k nám Petr připojil a těšíme se, až ho uvidíme poprvé v akci tento víkend. Od té doby, co jsem ho viděl poprvé na ledě se velice zlepšil.“

Není žádným tajemstvím, že bývalý český fotbalový reprezentant s klubem už delší dobu trénuje. Několikrát vyrazil s betony na led už během působení v Arsenalu. Před diváky se dokonce ukázal v srpnu na exhibičním utkání svého kamaráda Martina Havláta. Nyní se však jedná o vrcholový hokej!

„Jsem potěšen, že mám šanci hrát s Pheonixem a získat herní praxi. Doufám, že pomůžu tomuhle mladému týmu dosáhnout jejich cílů a pokusit se vyhrát co nejvíce zápasů, když budu mít šanci hrát. Po dvaceti letech profesionálního fotbalu pro mě bude krásná zkušenost zahrát si hokej, který jsem v dětství miloval a hrál,“ uvedl sám Petr Čech.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.