Spojte se s námi


La Liga

Luka Modrič vyfasoval jednozápasový trest za červenou kartu proti Celtě

Publikováno

dne

Krátce po změně stran sobotního zápasu Realu Madrid s Celtou Vigo dostal chorvatský záložník Luka Modrič za hrubost červenou kartu. Nyní poznal verdikt komise rozhodčích, která mu udělila distanc na jedno utkání.

Španělský fotbalový svaz udělil Lukovi Modričovi a Jorgemu Molinovi jednozápasový trest za červené karty, které tito hráči dostali v zápasech proti Celtě Vigo, respektive Atlétiku Madrid. Na opačném konci těchto faulů – shodně do achilovky – byli Denis Suárez a Thomas Partey.

Real se po utkání odvolal, avšak k ničemu to nebylo. „Ponecháme-li bokem záměry hráče, které jsou nerelevantní, opakovaný záznam dokazuje, že šlo o nelegální zákrok a potvrdil, že výrok sudího byl správný,“ zní oficiální stanovisko ze strany řídícího orgánu kopané ve Španělsku.

https://www.youtube.com/watch?v=asb3EemwCC4

Rozhodčí měl pravdu, tvrdil Ramos

S udělenou kartou souhlasil po zápase i stoper Sergio Ramos. „Všechno, co se využívá na ochranu fotbalu, je dobré. Dnešní rozhodnutí bylo proti nám a skončili jsme v deseti. Nemyslím si, že do toho šel Modrič se špatným úmyslem, ale byl tam pozdě a rozhodčí měl pochybnosti.

Promluvil si se svými kolegy a došel k tomuto závěru. VAR je zde proto, aby nám pomohl a pokud taková rozhodnutí chrání fotbal, pak jsou vítány,“ pravil kapitán Los Blancos. Modričovi pak dokonce hrozila stopka na dvě kola. Dodejme, že hlavním arbitrem byl Javier Estrada Fernández.

Další hříšníci

Červené karty viděli v prvním kole LaLigy Santander také Óscar Rodríguez z Leganés a brankář Joel Robles z Betisu, kteří také podstoupí nechtěnou pauzu. A za dvě žluté karty v jednom utkání čeká stejný osud Francise Coquelina (Valencia) a Renana Lodiho (Atlético Madrid).

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.