Spojte se s námi


Fortuna liga

Proč bojácná Plzeň nevystoupila v Pireu z ulity ani za nepříznivého stavu?

Publikováno

dne

Olympiakos Pireus byl v zápase s Viktorií Plzeň lepší, jasně postoupil a trenér Viktorie Vrba lakonicky konstatoval, že domácí hráči byli lepší ve všech směrech. Soupeř byl jistě kvalitní, ale podívali se viktoriáni kriticky do svých vlastních řad?

Zdroj: fcviktoria.cz

Viktoriáni dostali tři ze čtyř branek ze standardních situací, což je mimo jiné také problém jeho trenérského týmu. Hráči Viktorie, třeba Luděk Pernica, zase po zápase říkali, že na takovém stadiónu s takovou diváckou podporou ještě nehráli.

Tým z Plzně počítal před zápasem se dvěma variantami. Buď udrží remízu 0:0 po celý zápas včetně prodloužení a postoupí na penalty, nebo bude muset vstřelit aspoň jeden gól, aby postoupil. To by Olympiakos musel ovšem vstřelit nejvíce stejné množství branek. Viktorka po úvodním náporu soupeře, který přežila jen se štěstím, hru opticky vyrovnala a první poločas dohrála se ctí. Bylo vidět, že kdyby se přitlačilo na obranu domácích, byla by zranitelná.

Řekové se však krátce po začátku druhého poločasu skutečně dostali do vedení a v tuto chvíli se měla diametrálně změnit hra českého vicemistra. Trenér Vrba také udělal chybu, když po vstřelení tohoto gólu střídal Kayambu. Spíše se měl přiklonit k nahrazení Kalvacha a celý tým se měl vrhnout do ofenzívy. Třeba by viktoriáni dostali o nějaký gól navíc, ale vypadli by se ctí. To ostatně museli mít od trenérského týmu vštěpené dávno před tímto zápasem.

Jenže oni udělali pravý opak: ustrašeně zalezli do obrany a čekali, kolik gólů jim domácí vstřelí. Kolik měli hostující obránci Řezník a Hloušek průniků po stranách na útočné polovině? Skoro žádný. Mužstvo nebylo schopno celý druhý poločas přepnout z obranného stylu na styl útočný. Možná, že by risk nevyšel, možná, že měl soupeř opravdu lepší hráče. Ale Viktoria změnit styl ani nezkusila.

Odvaha se cení a to bylo vidět minulou sezóny u pražské Slavie v Evropské lize. Sešívaní se nebáli hrát, a proto také sklízeli úspěchy až do závěrečných kol. S takovým bojácným a ustrašeným výkonech na hřištích soupeřů bude mít Viktoria Plzeň problém i v kvalifikaci o Evropskou ligu. Snad se z řeckého výsledku i herního výprasku rychle poučí a přispěje dalšími body do českého koeficientu. Čas ale nemá žádný, boj o Evropskou ligu pro ni začíná už příští týden. 

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.