Spojte se s námi


Fortuna liga

Viktoria Plzeň se chystá na novou sezonu. Dokáže se letos vrátit na ligový trůn?

Publikováno

dne

Viktoria Plzeň zbrojí na další sezonu. V přípravě tým Pavla Vrby padl pouze jednou s polskou Legií. K dispozici má nezvykle široký kádr a za týden vyráží do ligových bojů. Jak si letos Viktorka povede?

zdroj: fcviktoria.cz

Poslední generálku na ligu s ruskou Ufou Plzeň zvládla a dokázala zvítězit 1:0, jediný gól utkání zařídil Hejda. Západočeši tak prošli přípravou téměř bez klopýtnutí.

V uplynulé sezóně obsadili plzeňští druhé místo, o pět bodů pozadu za mistrovskou Slavií. Vypadá to, že Slavia bude i v tomto ročníku jejich největším konkurentem. V Edenu značně posílili, ale v Plzni nehodlají být pozadu.

Jako první posila dorazil Adam Hloušek, který hrává na levém kraji obrany a měl by tak být konkurencí pro veterána Limberského. Hloušek však může hrát i na kraji zálohy. Ze Sigmy Olomouc přišel defenzivní záložník Lukáš Kalvach a na hostování přicházejí Ondřej Mihálik a Christián Herc. 

Mihálik dorazil na výpomoc z Alkmaaru, podepsal roční smlouvu s opcí. Herc je kmenovým hráčem Wolverhamptonu, smlouvu má na dva roky s opcí. Na obránce Jakuba Brabce Plzeň uplatnila opci a podepsal tříletou smlouvu.

Naopak Plzeň opouští Milan Petržela, který přestoupil do Slovácka. Kariéru ukončili Daniel Kolář a Marek Bakoš. Bakoš pokračuje jako asistent trenéra Vrby a Kolář bude působit jako manažer mládeže.

Tým Viktoriánů prochází většími změnami než byl zvyklý, ale nezdá se, že by byl slabší. Právě naopak, mužstvo omladilo a podle trenéra Vrby káždý člen kádru má určitou kvalitu. ,,Před deseti lety bych vám základní sestavu pro ligu vyjmenoval hned, protože tu bylo třináct hráčů a dalších pět do počtu, ale dneska? Máme tu přes dvacet kluků, z nichž každý má kvalitu na to, aby hrál,“ řekl Vrba.

Ligové ambice jsou víceméně jasné, vyhrát titul, ale co Evropa? V druhém předkole Ligy mistrů se Plzeň střetne s mužstvem Olympiakos Pireus a pokud by dokázala postoupit, bude mít zajištěnou minimálně skupinu Evropské ligy.

Plzeň čeká nabitý program, který startuje už 13. července zápasem doma s Olomoucí. Čtyři dny na to zápas s Libercem a 23. července už předkolo Ligy mistrů. I díky tomuto náročnému programu si Vrba nechává k dispozici všech 22 hráčů.

Západočeši určitě mají tým na to, aby si zajistili účast minimálně v Evropské lize a nepochybně se i letos budou bít v české nejvyšší soutěži o příčky nejvyšší.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.