Spojte se s námi


La Liga

V Barceloně rezignoval viceprezident Jordi Mestre a má jej následovat generální manažer Pep Segura

Publikováno

dne

Drobné zemětřesení v nejvyšších sférách zažívá FC Barcelona, kterou ve středu na vlastní žádost opustila pravá ruka prezidenta Josepa Maria Bartomeu spravující oblast sportu, Jordi Mestre. Jeho kroky má nyní zopakovat i Josep Segura, který v klubu působí na manažerském postu.

Spojení FC Barcelona a Jordi Mestre je po této středě minulostí. První viceprezident podal nevratnou rezignaci a management katalánského celku jí přijalo. Mestre byl součástí ředitelské rady od roku 2010, kdy jej tehdejší prezident Sandro Rosell jmenoval manažerem se zaměřením na A-tým, B-tým a ženské družstvo. Od ledna roku 2014 povýšil na viceprezidentskou pozici, jež udržel i po posledních volbách z 18. července roku 2015.

Barcelona na svém oficiálním portálu zveřejnila poděkování Rosellovi a stávajícímu bossovi Josepu Mariovi Bartomeuovi za šanci a důvěru, kterou do něj vložili a za možnost hájit zájmy posledního mistra Španělska. Ten by se pak mohl rozloučit s další osobou ze svého řízení a to manažerem Josepem Segurou a to kvůli neshodám s vedením. Prezidentovi už měl podat svou rezignaci a ten jí přijal, ovšem rozhodnutí zatím neoznámil.

Bartomeu se má totiž sejít s Éricem Abidalem a Ramonem Planasem, kteří se Segurou spolupracují. Mezi možnými kandidáty se objevují jména jako Jordi Cruyff (syn barcelonské legendy Johana, dnes trenér v čínské lize) a Marc Overmars (exbarcelonský hráč, současný sportovní ředitel v Ajaxu). Je vhodné dodat, že Mestre, jenž stejně plánoval v roce 2021, kdy vyprší volební období, klub opustit, Seguru vždy velmi podporoval. Jeho účast na prezentaci Frenkieho de Jonga je tedy nyní věcí minulosti.

Nyní se očekává, zda tento tah nezpůsobí vnitřní krizi ve vedení FC Barcelony. Na schůzce, na níž toto rozhodnutí padlo poprvé, byli přítomni i další ředitelé a to Javier Bordas, Xavier Vilajoana a Silvio Elías. Odchod Segury, který v roce 2017 převzal pozici generálního manažera Barcelony k postup řídícího sekretáře pro profesionální sekci, jež převzal od ikon klubu Josého Mariho Bakera a Guillerma Amora, zatím nebyl oficiálně oznámen. Vše je podle deníku Sport zatím otevřené.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.