Spojte se s námi


Bundesliga

Zpovědnice Red Dogsu: „V srdci mám Bayern i Spartu, ale Bundesliga? To je jiná úroveň,“ prohlásil v rozhovoru redaktor stránky Srdcem Sparťan

Publikováno

dne

Předseda fanklubu Red Dogs Miroslav Klaban vyzpovídal Honzu Ďurče, velkého milovníka fotbalu, člena Red Dogsu a redaktora FB stránky Srdcem Sparťan. Honza je člověk, na kterého je stoprocentní spolehnutí a je to obrovský srdcař. Na zápasy jezdí pravidelně a zhodnotil rozdíl mezi českou a německou ligou. „Jedna polovička mého srdce patří Bayernu, a druhá zase Spartě. Bez půlky srdce se nedá žít,“ prozradil mimo jiné o sobě.

Zdroj: Red Dogs

M.K.: Jak dlouho fandíš Bayernu a Spartě?

Honza: Spartě od dětství. Řekl bych od roku 1995, kdy za Spartu hrál Pavel Nedvěd. Bayern jsem si zamiloval po finále s Manchesterem United v roce 1999.

M.K.: Jak jsi se dostal k fandění?

Honza: Vždycky jsem měl rád, když v TV při fotbale byla skvělá atmosféra a miluji fotbal jako celek. Třeba vesnický fotbal s klobásou a přáteli je fantastický. Ve svých 19 letech jsem byl na svém prvním zápasu u nás v Ústí nad Labem – tehdy na Divizi a už mi to zůstalo.

M.K.: Jaké byly tvoje nezapomenutelné zápasy?

Honza: Tak asi jeden z těch top zážitků byl Superpokal v Dortmundu a výhra Bayernu na penalty, zápas 2:2, takže to bylo vážně super na koukání. A co se týče Sparty, tak nejspíš zápas doma s Laziem Řím v osmifinále Evropské ligy, kdy se pak vyhrálo slavně venku 3:0.

M.K.: Stíháš kromě fotbalu a rodiny i jiné koníčky?

Honza: Ano, jezdím i na galavečery MMA a dříve jsem boxoval, bojové sporty mám strašně rád.

Zdroj: Red Dogs

M.K.: Jací jsou tvoji nejoblíbenější hráči obou klubů?

Honza: Když to vezmu jako aktivní hráči v klubu, tak je to za Spartu mladý Hložek a Dočkal, za Bayern Robert Lewandowski. Z historie Horst Siegl a „Super“ Mario Basler.

M.K.: Prý teď jsi editorem stránky zabývající se Spartou, Srdcem Sparťan. Jak jsi se dostal k této štaci?

Honza: Tak tuhle stránku jsem sledoval a hodně jsem se shodoval s názory správců. Když dali inzerát, že shánějí novou krev do týmu, tak jsem něco o sobě napsal a klaplo to.

M.K.: Jaký směr má tato stránka a jak dlouho funguje?

Honza: Snažíme se lidem podávat aktuality hlavně o Spartě – žádný fake, ale vážně realitu. Poslední dobou jsme se zaměřili i na historii, aby ti mladí věděli, kdo to je třeba Vlado Labant, apod., jinak se snažíme hodně komunikovat s lidmi, což mě osobně hodně baví. Teď bereme jako náš velký úspěch, že nás začal sledovat Horst Siegl, to je pro nás top, ikona. Stránka funguje zatím jen rok, ale pracujeme, abychom odváděli dobrou práci a aby se k nám fanoušci rádi vraceli. Když to vezmu za sebe, chtěl bych dostat Srdcem Sparťan na úroveň někam, kde je Red Dogs.

Zdroj: Red Dogs

M.K.: Jezdíš na Bayern a Spartu pravidelně. Jaký rozdíl vidíš mezi těmito dvěma ligami? Fanoušci, nasazení hráčů, úroveň lig, atd.?

Honza: To nejde srovnat. To je jako srovnávat Českou republiku a Německo. A navíc to, co se děje v českém fotbale pod panem Berbrem, asi nechci ani rozebírat. To bychom z toho udělali samostatný článek.

Nasazení hráčů? Je to Bundesliga, ti frajeři, co ti vyběhnou na trávník, to je jiná úroveň, ale to musí člověk zažít na vlastní oči. Byl jsem v Dortmundu, v dresu a se šálou Bayernu, v sektoru domácích. Co myslíš, že se stalo? Nic, absolutní pohoda, pokecali jsme, dali pivko. To je v Česku nemyslitelné, třeba když přijedeš na Baník. Německo je v tomhle na úplně jiné úrovni.

M.K.: Dobře Honzo. Chceš něco říct posledními slovy, třeba co je u tebe víc? Sparta nebo Bayern?

Honza: Na tohle se mě ptá asi každý. Já ti nedokážu říct, co je víc. Moje fotbalové srdce je rozděleno na dvě poloviny, a tak to zůstane. V Srdci mám stejně jak Spartu, tak i Bayern.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.