Spojte se s námi


Liga mistrů

Mourinho: Kloppova práce je fantastická. Doufám, že konečně vyhraje Ligu mistrů!

Publikováno

dne

Jose Mourinho vzdal hold německému kouči Liverpoolu poté, co anglický celek předvedl v úterý famózní obrat v Lize mistrů, když po prohře 3:0 na Camp Nou porazil doma Barcelonu 4:0, a dostal se tak do finále milionářské soutěže. Portugalec přitom nejednou Jürgena Kloppa zkoušel vyprovokovat během jeho působení na Ostrovech. Nyní šla však veškerá rivalita stranou.

Liverpool je díky svému famóznímu výkonu obdivován ze všech stran. Leckdo chválí Origiho, Wijnalduma či další hráče, kteří předvedli skvělé výkony. Nicméně Jose Mourinho vidí důvod postupu jinde. Kde? V osobě trenéra Jürgena Kloppa, jemuž po zápase vzdal hold.

„Nevěřil jsem, že to Liverpool dokáže. Na druhou stranu jsem si říkal, že nic není nemožné, a že pokud se to může stát, tak je Anfield jedním z míst, kde tomu tak může být,“ prozradil Portugalec a pokračoval: „Ale musím říct, že tento úspěch pro mě má pouze jedno jméno – Jürgen Klopp.“

„Myslím, že to není o taktice. Není to o filozofii. Tohle je o duši, srdci a fantastické empatii, kterou Klopp s touto skupinou hráčů vytvořil. Hrozilo jim, že fantastickou sezonu dokončí bez zisku jediné trofeje. Nicméně teď jsou jeden krok od toho, aby se stali evropskými šampiony. Jürgen si to zaslouží. Práce, kterou v Liverpoolu odvádí, je fantastická,“ komentoval Mourinho skvělý obrat Reds.

„Je to o Kloppovi. Je to odraz jeho osobnosti. Nevzdávat se, bojový duch, každý hráč do zápasu dá maximum. Jürgen nebrečí, když mu chybí hráč. Nestěžuje si na to, že jeho hráči hrají 50-60 zápasů za sezonu. Ostatní trenéři v lize pláčou, že jejich svěřenci hrají moc zápasů, i když jich mají pouze 30 nebo 35.“

„Vše, co se stalo, proč došlo k obratu… Je to o mentalitě Jürgena Kloppa. Doufám, že nakonec Ligu mistrů vyhraje. Prohrál v ní už dvě finále, další jedno prohrál v Evropské lize. Myslím, že si to zaslouží. Jeho práce je fantastická,“ zakončil Jose Mourinho své vyjádření na adresu německého kouče.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.