Spojte se s námi


Evropská liga

Buďme hrdí na Slavii! Ukázala, že český fotbal má sílu

Publikováno

dne

Sice pro ně cesta pohárovou Evropou skončila, loučí se se vztyčenou hlavou. Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy sehráli dvě vyrovnané partie s Chelsea (0:1, 3:4) a ukázali, že český fotbal není odepsaný.

Takhle slávisté slavili po vyřazení Sevilly, Chelsea už byla nad jejich síly. Zdroj: Slavia.cz

Evropského giganta se nezalekli. Hráli tak jak jsou zvyklí z české ligy. Nebojácně. Nezakřiknutě. Bez přílišného respektu. Sešívaní ukázali, že i s Chelsea se dá hrát, i když na papíře se jednalo o boj Davida s Goliášem. Čili o předem prohraný boj.

Nakonec z toho byly jen dvě těsné výhry londýnského celku. I když nutno dodat, že Blues zvlášť v Edenu nehráli na plný plyn. Až když přišel střídající Hazard, bylo znát, že přepnuli do rychlostního módu. Není se čemu divit, Chelsea v Premier League bojuje o umístění v Top 4, které zaručuje účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Pro anglický velkoklub tak nějaká Slavia není soupeřem.

Doma už Chelsea hrála tak, jak ji fanoušci znají z domácí soutěže. Za čtvrthodiny si zajistila pohodlný náskok a pak přepnula na profesorský fotbal.

Jenže sešívaní nepřestali bojovat, i když prohrávali. Stejně jako během utkání v Edenu se dostali do pasáže, ve které byli lepší. Jen menší technická a psychická vyspělost scházela, aby se zrodil ještě lepší výsledek.

Ale dát tři góly na Stamford Bridge? Slavia zaslouží absolutorium! A nejen za výkon v Londýně, ale za celé působení v evropských pohárech v této sezoně. Opět totiž ukázala, že na český klubový fotbal by se nemělo zapomínat, i když český národní tým dostal v rámci březnové kvalifikace na EURO 2020 ve Wembley potupné bůro.

Holt reprezentace není vždy výběr toho nejlepšího…

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.