Spojte se s námi


Blog

Je Solskjaer ten pravý muž pro Manchester United?

Publikováno

dne

Manchester United se odhodlal k důležitému kroku, kdy v prosinci, po nevýrazných výkonech, odvolal Josého Mourinha. Po odchodu portugalského specialisty byl narychlo angažován bývalý forvard rudých ďáblů Ole Gunnar Solskjaer, který měl toto místo zaujmout do konce aktuální sezóny. Série úspěšných výsledků, kterou fanoušci United nepamatují od doby Sira Alexe Fergusona, vynesla norského manažera na výsluní, čímž si vysloužil prodloužení smlouvy na tři roky.

Rudí ďáblové momentálně obklopují šestou příčku anglické Premier League a dále živí šanci umístit se na pozici zaručující účast ligy mistrů, čemuž nikdo na přelomu roku nevěřil. Tyto příčky se ovšem United opět vzdálily po nevýrazném výkonu na hřišti Wolves. Průměrný výkon ďáblů nebyl v dohledné době první a počáteční euforie mírně uvadá.

Kvalita norského manažera je neoddiskutovatelná, přece jen ho učil mistr Sir Alex Ferguson. Otázkou však zůstává, jestli mladický elán a dobré vztahy s kádrem postačí k vedení slavného velkoklubu, který má do budoucna ty nejvyšší cíle. Dalším důležitým faktorem také bude, jakou svobodu nechá majitel United Ed Woodward Solskjaerovi v letním přestupovém období.

Prodloužení smlouvy se dočkali hráči Ashley Young, Phil Jones a Chris Smalling, kteří svými výkony příliš neoslnili. Naopak odchodu se nevyhne po 10 letech Antonio Valencia, často zraněný Marcus Rojo a pravděpodobně také nadějný stoper Eric Bailly.

Pokud Olé uchopí letní přestupové období zodpovědně a dostane potřebný prostor, můžeme od United čekat v příští sezóně zajímavé věci. Momentálně United ztrácí na čtvrtý Arsenal dva body, ten má však zápas k dobru. Ve hře jsou rudí ďáblové také v lize mistrů, kde ve čtvrtfinále narazí na favorita z Barcelony.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.